Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Neptūno“ krepšininko Simo Galdiko brolio žudikas pripažintas recidyvistu

2012-ųjų naujametę naktį Klaipėdoje Karolį Galdiką nužudęs kretingiškis Mindaugas Šidlauskas nuteistas 10 metų nelaisvės. Jau teistas jaunas vyras pripažintas recidyvistu.
Simo Galdiko brolį Karolį nužudęs Mindaugas Šidlauskas turės kalėti 10 metų.
Simo Galdiko brolį Karolį nužudęs Mindaugas Šidlauskas turės kalėti 10 metų. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį nuskambėjo verdiktas „Neptūno“ krepšininko Simo Galdiko brolio nužudymo byloje. 22-ejų Karolis buvo nužudytas daugiau nei prieš metus, pasitinkant 2012-uosius. Netrukus buvo sulaikytas ir įtariamasis – dvidešimtmetis Mindaugas Šidlauskas. Vaikinas pripažino savo kaltę ir atsiprašė. Prokurorai pasiūlė jį nubausti 12 metų nelaisvės. 

Konfliktas tarp jaunų vyrų įsiplieskė Naujųjų metų sutikimo vakarėlyje. Teigiama, kad nesutarimai tarp jaunuolių kilo dėl merginos. Kompanijai Naujakiemio gatvėje išėjus į kiemą stebėti fejerverkų, šie kibo vienas kitam į atlapus. K.Galdikui teko atlaikyti smūgius kumščiu į galvą, įsiutęs M.Šidlauskas peiliu kelis kartus dūrė į veidą. Lemtingas buvo vienintelis M.Šidlausko smūgis peiliu į kaklą – pažeidus K.Galdiko arteriją, šis netrukus nukraujavo.  Maždaug 1 val. nakties K.Galdikas ligoninėje mirė.

M.Šidlauskas gailėjosi savo poelgio, jo situaciją sunkino tai, kad įvykio metu buvo neblaivus. Paaiškėjo, kad dvidešimtmetis jau buvo teistas už kvaišalų laikymą, turėjo nuobaudų už viešosios tvarkos pažeidimus, ne kartą buvo pažeidęs Kelių eismo taisykles. Teismas jauną kretingiškį už grotų pasiuntė 10 metų ir 3 mėnesiams, kartu jis turės atlyginti nužudytojo motinai turtinę ir neturtinę žalą – beveik 110 tūkst. Lt.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius