Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neregėtas skandalas: Šiaulių policininkai buvo susibūrę į banditų gaują

Panevėžio apygardos teismą pasiekė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų byla. Kaltinimai dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų pateikti 18 asmenų. Tai pirmas kartas, kai bus bandoma įrodyti policijos pareigūnų veikimą nusikalstamame susivienijime.
Šiaulių policija
Šiaulių policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Pirmą kartą Lietuvos policijos istorijoje policijos pareigūnams yra inkriminuojami ne tiktai nusikaltimai dėl korupcinio pobūdžio įvairių nusikalstamų veikų, tačiau ir nusikalstamo susivienijimo organizavimas.

Visas veikimas buvo nukreiptas į pinigų gavimą ir dalijimąsi tarpusavyje. Jie veikė nusikalstamai ir turėjo bendrus interesus, turėjo bendrą pinigų dalinimosi sistemą“, – aiškina Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius.

Yra įrodinėjamas vienas faktas, kuomet jie vyko į užsienio valstybę tam, kad reikalautų kyšio, nes toje užsienio valstybėje nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi ieškomas Lietuvos nusikaltėlis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nusikalstamas susivienijimas veikė nuo 2011–2013 metų vasaros ir ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, pavyzdžiui, Olandijoje.

„Yra įrodinėjamas vienas faktas, kuomet jie vyko į užsienio valstybę tam, kad reikalautų kyšio, nes toje užsienio valstybėje nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi ieškomas Lietuvos nusikaltėlis.

Jie identifikavo, kur jis yra, ir nuvyko į tą užsienio valstybę, kad iš jo pareikalautų pinigų už tai, kad jie nutrauktų arba tarpininkautų nutraukiant paiešką“, – teigia D.Malaškevičius.

Šis sudėtingas ikiteisminis tyrimas apėmė daugiau kaip 100 ikiteisminių tyrimų, pranešimai apie įtarimus įteikti daugiau kaip 40 asmenų. Per veiklos metus įtariami nusikaltimais pareigūnai galėjo gauti iki 850 000 litų pelno. Už jų padarytas nusikalstamas veikas griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius