Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nereikšminga smulkmena“ policijai atskleidė didžiulio masto nusikalstamas veikas prie Mažeikių

Nuo nelegalaus kontrabandinių rūkalų sandėlio nuplėšta ekonominio šešėlio skraistė, apie nusikalstamų reikalų demaskavimą literatūriškai informuoja Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyris.

Kartais dėmesį atkreipusi, atrodo, visai nereikšminga smulkmena policijos pareigūnus atveda prie svarbių dalykų ir tampa lemiama, demaskuojant didžiulio masto nusikalstamas veikas.

Taip atsitiko ir balandžio 18-ąją. Šiaulių ir Telšių apskričių Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai, šiuo metu eksperimento sąlygomis dirbantys bendrai ir kartu vykdantys nuolatinę neteisėtų akcininkių prekių kontrolę, demaskavo šešėlyje glūdėjusį nelegalių cigarečių sandėlį.

Mažeikių rajone pro vieną buvusią fermą važiavusių kriminalistų akį patraukė iš jos išvažiuojantis automobilis švediškais numeriais.

Šiaulių VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Šiaulių VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Situacija sužadino pareigūnų smalsumą – ką tokioje atokioje vietoje veikia užsieniečiai? Atsakymas paaiškėjo, sustabdžius automobilį. VOLVO vairavo visai ne žmogus iš svečios šalies, o 33 metų lietuvis. Jo vairuojama transporto priemonė buvo prikimšta juodais celofaniniais maišais su cigaretėmis, nepažymėtomis lietuviškomis banderolėmis. Iš automobilio pareigūnai iškrovė 10 dėžių rūkalų. Kaip paaiškėjo – tai buvo ne viskas.

Buvusios fermos patalpose nelegalių rūkalų rasta dar daugiau. Iš viso iš nelegalios apyvartos Ekonominių nusikaltimų tyrimo padalinio pareigūnai paėmė 90 dėžių, kuriose buvo 45 000 pakelių kontrabandinių cigarečių. Bendra jų vertė – 185 850 eurai.

Kratos metu angare buvo dar rastos ir paimtos penkios – keleivinės ir krovininės, transporto priemonės su įvairių šalių registracijos numeriais bei 300 litrų žymėto, įtariama, žemės ūkio darbams skirto dyzelino be įsigijimo dokumentų.

Šiaulių VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Šiaulių VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Mažeikių rajone gyvenantis vyras buvo sulaikytas ir atsidūrė areštinėje, jam dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pareikštas įtarimas. Tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius