-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringai Venckienei nepavyko nušalinti Kėdainių teismo

Mažametės brolio dukters globėjai, Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei nepavyko nušalinti nuo bylos dėl dukterėčios gyvenamosios vietos nustatymo visų Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjų.
Teisme
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Romualdas Januška nusprendė nepatenkinti Drąsiaus Kedžio sesers pareikšto nušalinimo, pranešė Panevėžio apygardos teismas.

Pasak R.Januškos, N.Venckienė nenurodė nei įstatyme nustatytų nušalinimo pagrindų, nei kitų aplinkybių, kurios keltų abejonių dėl šio teismo teisėjų nešališkumo.

„Teisėjo V.Kondratjevo ir kitų šio teismo teisėjų šališkumo, suinteresuotumo bylos baigtimi ar kitų aplinkybių, dėl kurių būtų pagrindas teisėjus nušalinti nuo šios bylos nagrinėjimo, Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas nenustatė ir pažymėjo, kad nesutikimas su Kėdainių rajono apylinkės teismo priimtais procesiniais sprendimais negali būti laikomas pagrindu nušalinti teisėjus nuo bylos nagrinėjimo“, – teigiama pranešime spaudai.

N.Venckienė visą Kėdainių rajono apylinkės teismą pareikalavo nušalinti gruodžio 20-ąją,

Kaip BNS yra sakęs Kėdainių teismo pirmininkas, N.Venckienė paprašė teismo sustabdyti šios bylos nagrinėjimą, kol Panevėžio apygardos teisme bus išnagrinėtos kitos su mergaite susijusios bylos skundas dėl vadinamosios pedofilijos bylos nutraukimo ir dėl Laimutės Stankūnaitės motinos teisių apribojimo.

„Kadangi teismas atmetė šį prašymą, buvo pareikštas nušalinimas visam teismui“, – BNS sakė V.Kondratjevas.

Pavasarį Kėdainių rajono apylinkės teismas jau buvo nusprendęs, kad mažametė mergaitė turėtų būti perduota globoti motinai L.Stankūnaitei. Tačiau prie dabartinės jos globėjos N.Venckienės namų susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir paimti mergaitės. Vėliau sprendimo vykdytas sustabdytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius