Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 17 /21:17

Neringoje užsiliepsnojo miškas – išdegė 10 arų miško paklotės

Bendrasis pagalbos centras pranešė apie gaisrą Neringoje.
Gaisro vieta
Gaisro vieta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienį 19.54 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Neringos sav., Neringoje, Pervalkos g., dega miškas.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Nidos girininkijos girininkui).

Kaip 15min informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriuje, gaisras suvaldytas.

Išdegė apie 10 arų miško paklotės. Manoma, kad gaisras kilo nuo elektros pastotės arba aukštos įtampos laidų. Gaisro metu išdegė miško paklotė ir mažos pušelės. Ugnis neįsismarkavo, todėl dideli medžiai nenukentėjo.

Šiuo metu miško gaisrų pavojus didelis beveik visoje Lietuvoje, o ypač didelė rizika yra Pietų ir Pietryčių Lietuvoje – Marijampolės, Alytaus, Druskininkų, Varėnos, Šalčininkų, Valkininkų, Trakų ir Nemenčinės apylinkėse, taip pat Kupiškio rajone ir kai kuriose Šilutės rajono vietovėse.

Valstybinė miškų urėdija pirmadienį žada kreiptis į savivaldybes, kad jos priimtų sprendimą apriboti gyventojų patekimą į šiuos miškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius