Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesutiko duoti kyšio

Klok 8000 eurų, jei nori, kad tavo produkcija nebūtų išmesta iš mūsų prekybos centrų. Tokį bendrovės „Rimi Lietuva“ atstovo reikalavimą tvirtino išgirdęs DVD diskus gaminančios Latvijos įmonės „Video Leader“ vadovas Andrejus Uporovas.
„Rimi“
„Rimi“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Apsimetęs, kad sutinka duoti kyšį, užsienio kompanijos vadovas kreipėsi į Lietuvos teisėsaugą. Kriminalinės policijos biuro pareigūnai Vilniuje sulaikė „Rimi Lietuvos“ ne maisto prekių grupės vadovą 48 metų Laimą Naudužą, kuriam A.Uporovas perdavė jam kriminalistų įteiktus eurus, praneša „Lietuvos rytas“.

Latvijos piliečiui pavyko sutarti, kad pinigai bus mokami dalimis. L.Naudužas įkliuvo paėmęs 4 tūkst. eurų. Ši operacija buvo slepiama nuo žiniasklaidos.

L.Naudužas buvo prilygintas valstybės tarnautojui – nors dirbo privačioje įmonėje, turėjo atitinkamus administracinius įgaliojimus. Jam gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų. Per teismą turėtų išaiškėti, ar L.Naudužas veikė vienas, ar prekybos tinkle buvo sukurta pasipelnymo sistema su savo vadovais ir vykdytojais, rašo „Lietuvos rytas“.

Po įtariamojo sulaikymo „Video Leader“ produkcija buvo išstumta iš parduotuvių „Rimi“ Lietuvoje.

„Įmonė griežtai vertina bet kokius įtarimus, metančius šešėlį ant nepriekaištingos mūsų veiklos įvaizdžio. Iš savo darbuotojų reikalaujame, kad jie laikytųsi etiško verslo principų, todėl bet koks nusižengimas netoleruojamas“, – „Lietuvos rytui“ teigė bendrovės „Rimi Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Latvijos tiekėjo prekių išėmimas iš apyvartos esą nebuvo kerštas už pasiskundimą policija. Tiesiog sumažėjo šių diskų paklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius