Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net 17 metų verslininkus reketavusiems kauniečiams gresia ilgi metai nelaisvės

Kauno policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė tris asmenis, kurie įtariami turto prievartavimu.
Įtariamieji (iš kairės): Robertas Grabliauskas (44 m.), Kęstutis Lažaunykas (48 m.) ir Ričerdas Lošys (43 m.)
Įtariamieji (iš kairės): Robertas Grabliauskas (44 m.), Kęstutis Lažaunykas (48 m.) ir Ričerdas Lošys (43 m.) / Kauno policijos nuotr.

Pačioje šių metų pradžioje pareigūnai pradėjo ikiteisiminį tyrimą dėl turto prievartavimo iš vieno Kauno gyventojo. Per 10 mėnesių buvo nustatyta 20 šios nusikalstamos veikos epizodų, sulaikyti trys įtariamieji. Robertas Grabliauskas (44 m.), Kęstutis Lažaunykas (48 m.) ir Ričerdas Lošys (43 m.) įtariami 1993–2010 metais prievartavę turtą iš iš Kauno, Jonavos, Kėdainių, Alytaus ir kitų Lietuvos miestų verslininkų bei gyventojų. Kratos metu pas vieną iš įtariamųjų rastas automatinis šaunamasis ginklas. R.Lošys teistas keturis kartus, kiti du įtariamieji iki šiol neteisti.

Visiems trims pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo, už ką baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų. R.Grabliauską teismas leido suimti mėnesiui, kitus du jo bendrininkus – 2 mėnesiams. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Įtariamieji gali būti padarę ir daugiau nusikaltimų, todėl tyrimą atliekantys pareigūnai prašo atsiliepti nuo šių asmenų (žr. nuotraukas) nukentėjusius piliečius ir paskambinti į Kauno policiją tel. (8 37) 30 33 47, 30 30 47, 40 96 17 arba 02 (visą parą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius