-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėta elnio medžioklė: tūkstantinė žala gamtai ir baudos brakonieriams

Penktadienį Kelmės rajone, Karklėnų gyvenvietėje Kelmės rajono pareigūnai sulaikė penkių medžiotojų grupę, vykdžiusią neteisėtą tauriojo elnio medžioklę.
Kelmės rajone su visu grobiu sulaikyta brakonierių grupuotė
Kelmės rajone su visu grobiu sulaikyta brakonierių grupuotė / Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Iš penkių medžiotojų, kaip nurodo pareigūnai, tik vienas medžiojo užpildęs medžioklės lapą, visureigiu „Ford Ranger“ apžiūrinėjo medžioklės plotus.

„Termovizoriumi pastebėjus tauriojo elnio patiną, jį neteisėtai svetimu ginklu sumedžiojo vienas iš automobiliu važiavusių asmenų (gimęs 1971 m., gyv. Kelmės r.), iš transporto priemonės paleidęs taiklų šūvį. Vėliau su šiuo stambiu laimikiu asmenys ir aptikti sodyboje. Užpildytame medžioklės lape, siekiant nuslėpti neteisėtai sumedžiotą tauriojo elnio patiną, įrašo apie laimikį nerasta“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr./Kelmės rajone su visu grobiu sulaikyta brakonierių grupuotė
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr./Kelmės rajone su visu grobiu sulaikyta brakonierių grupuotė

Anot policijos, visi, draudžiamu būdu medžioję medžiotojai, bus patraukti administracinėn atsakomybėn. Jiems numatytos baudos nuo 800 iki 1800 eurų, teisės medžioti atėmimas nuo vienerių iki penkerių metų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Už laukinei gyvūnijai padarytą žalą neteisėtai sumedžiojus elnią, taip pat teks atlyginti 5845,71 eurų žalą.

Neteisėtai medžiojo ir stirnas

Tęsiant brakonierių susirinkimo vietos apžiūrą, anot pareigūnų, buvo nustatyta ir daugiau pažeidimų.

„Aptikus du nesenai išdorotus stirnų patelių kailius, paaiškėjo, kad jas, tas pats elnią sumedžiojęs šaulys, taip pat kito medžiotojo ginklu nušovė spalio 30 dieną. Nors tos dienos užpildytame medžioklės lape pateikta informacija tik apie vieną laimikį.

Už neteisėtą medžioklę asmeniui gresia identiška administracinė atsakomybė, pritaikyta neteisėtai sumedžiojus elnią, bei papildoma 1671,85 eurų žala, padaryta laukinei gyvūnijai“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

VIDEO: Kelmės rajone pareigūnai sulaikė medžiotojus, vykdžiusius neteisėtą tauriojo elnio medžioklę

Sodyboje – gyvūnų kaukolės

Pareigūnai pažymi, kad nustačius du grubius medžioklės pažeidimus, jų skaičius ir toliau augo.

Dėl sodybos teritorijoje rastų stirnos patinų, briedžių ir tauriųjų elnių patinų kaukolių su ragais bei bičių avilyje rasto neteisėtai laikomo žvejybinio statomojo tinklo, buvo pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas.

„Toliau atliekant sodybos ir jos teritorijos apžiūrą, kieme stovėjusiame automobilyje „VW Golf“ buvo aptiktas neteisėtai laikomas galimai mažo kalibro šaunamasis ginklas su optiniu taikikliu bei ant vamzdžio galo uždėtu garso slopintuvu, o taip pat 36 vnt. mažo kalibro ir 2 vnt. 308 kalibro graižtviniai šoviniai. Dėl šio radinio, jų savininko atžvilgiu pareikštas įtarimas padarius nusikalstamą veiką, numatytą LR BK 253 str. 1 d.“, – pažymi policija.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr./Kelmės rajone su visu grobiu sulaikyta brakonierių grupuotė
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr./Kelmės rajone su visu grobiu sulaikyta brakonierių grupuotė

Lauko virtuvėje – „naminukė“

Tęsiant ikiteisminį tyrimą, dėl galimo neteisėto šaunamojo ginklo įgijimo, laikymo bei realizavimo policija sulaikė ir dar vieną tam pačiam būreliui priklausantį medžiotoją. Abiem asmenims numatyta baudžiamoji atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

„Kratos metu, lauko virtuvėje rasti ir 5 litrai galimai neteisėtai laikomo, naminės degtinės kvapą turinčio skysčio. Dėl šio radinio pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 137 str. 3 d., o pažeidėjui gresia bauda nuo 140 iki 600 eurų su naminių stiprių alkoholinių gėrimų konfiskacija“, – rašoma pranešime.

Policija tęsia ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius