Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai 13 šovinių Klaipėdos rajone laikiusiam brakonieriui skirtas areštas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai nuteisė vyrą, kuris neturėdamas leidimo, įgijo ir laikė šaudmenis, už tai jam skirta arešto bausmė, penktadienį pranešė teismas.
Medžioklės ginklas, šoviniai
Asociatyvi iliustracija: medžioklės ginklas, šoviniai / 123RF.com nuotr.

Byloje nustatyta, kad Vilius A. be leidimo neteisėtai įgijo 13 skirtingo kalibro pramoninės gamybos šovinių, kurie yra šaudmenys, skirti šaunamiesiems ginklams. Neturėdamas leidimo jis šovinius neteisėtai laikė sodo namelyje, kol juos rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gegužės 24 dieną, kai gyvosios gamtos specialistas sulaikė brakonieriaujantį asmenį, o jo namuose aptiko netvarkingai sudėtų šaunamųjų ginklų ir šaudmenų.

Nurodytu adresu iškviesti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su aplinkosaugininkais sodyboje rado neteisėtai disponuojamų šaudmenų. Šoviniai buvo laikomi ne pagal nustatytus ginklų ir šaudmenų laikymo reikalavimus, be to, asmuo namuose laikė šaudmenis, kuriems laikyti neturi leidimo, todėl aplinkosaugininkai iškvietė policiją.

Teismas, skirdamas bausmę kaltinamajam atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis pripažino savo kaltę, yra anksčiau neteistas, pensininkas, todėl kaltinamajam už padarytą nusikaltimą paskyrė galutinę – 30 parų arešto bausmę, kurios vykdymas atidėtas šešiems mėnesiams.

Viliui A. skirta intensyvi priežiūra, nustatant buvimo vietą jo gyvenamosios vietos adresu bei buvimo laiką nuo 22 val. iki 7 val., tai kontroliuojant elektroninio stebėjimo priemonėmis.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius