Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai gabentos cigaretės Švedijos ir Latvijos nepasiekė

Savaitgalį Lietuvos ir Latvijos piliečiams, neteisėtai gabenusiems tabako gaminius, iš ties nepasisekė: nuo muitinės kontrolės slėptas cigaretes aptiko Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai. Sulaikytų cigarečių vertė siekia beveik 12 tūkst. litų.
Kontrabandinės cigaretės buvo paslėptos automobilio durelėse.
Kontrabandinės cigaretės buvo paslėptos automobilio durelėse. / Muitinės nuotr.

Sekmadienį, spalio 27 d., Malkų įlankos jūrų uosto poste Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai patikrino 28 metų V. G. gabenamus daiktus ir tarp jų surado 500 pakelių cigarečių „Fest“ be banderolių. Cigaretes vyriškis ketino išgabenti į Švediją. Neteisėtai gabenti rūkalai, kurių vertė – daugiau nei 3 tūkst. litų, yra sulaikyti. Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

Neteisėtas cigarečių gabenimo atvejis išaiškintas ir praėjusį penktadienį, š. m. spalio 25 d., Nidos kelio poste. Apie 6.30 val. lengvuoju automobiliu "Mitsubishi Pajero" į Nidos kelio postą iš Rusijos Federacijos atvykęs Latvijos pilietis S. A. muitinės pareigūnams deklaravo vežąs 1 butelį degtinės.

Tačiau išsamaus tikrinimo metu muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai įvairiose automobilio konstrukcinėse ertmėse (už apdailos ir šildymo sistemos ortakiuose) aptiko net 12 rūšių tabako gaminių, paženklintų rusiško pavyzdžio banderolėmis. Daugiau nei 8 tūkst. litų įvertintos cigaretės taip pat yra sulaikytos, Rygos gyventojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Už kontrabandos būdu gabentas cigaretes vyriškiui gresia bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų su tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius