Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai gautas bankroto administratoriaus pažymėjimas advokatą atvedė į teismą

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl papirkimo ir dokumentų suklastojimo pareikšti Rokiškio advokatui J.V.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Kaip informuoja Specialiųjų tyrimų tarnyba, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Rokiškio advokatas J.V. norėjo gauti bankroto administratoriaus pažymėjimą, nelaikydamas egzamino. Tokia galimybė numatoma, jeigu advokatas per paskutinius trejus metus išklauso ne mažiau kaip 96 valandas mokymų.

Rokiškio advokatas J.V. iš  Lietuvos advokatūros mokymo centro gavo 33 suklastotas pažymas, kad jis neva 2006 m. – 2009 m. 100 valandų dalyvavo Lietuvos advokatūros seminaruose, nors iš tikrųjų jokiuose seminaruose nedalyvavo ir už juos nemokėjo.

Pateikus suklastotus pažymėjimus Įmonių bankroto valdymo departamentui, Rokiškio advokatui J.V. be egzamino buvo išduotas bankroto administratoriaus pažymėjimas.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Gruodžio 21 dieną ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto pirmajam apylinkės teismui.

Dar yra tiriamos kitos nusikalstamos advokato J.V. ir jo žmonos N.A.V., Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodros“) Rokiškio skyriaus direktorės, veikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius