-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Neteisėtai į Lietuvą patekęs rusas gulėjo ražienose

Pagėgių rinktinės pasieniečiai Šakių rajone sulaikė neteisėtai į Lietuvą patekusį Rusijos pilietį. Jis gulėjo ražienose prie Lietuvos sienos su Rusija.
Pasienio ruožas
Pasienio ruožas / VSAT archyvo nuotr.

Šeštadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardą paskambino Šakių rajone veikiančio medžiotojų būrelio narys. Jis informavo, kad Šakių rajono Keršiškių kaimo prieigose pastebėjo įtartiną asmenį, kuris ėjo link Lietuvos sienos su Rusija. Keršiškiai yra prie pat sienos su Rusija.

Į nurodytą vietą nuvyko Rociškių užkardos pareigūnai bei pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi. Apžiūrėję medžiotojo nurodytą vietovę, pasieniečiai aptiko ražienose gulintį vyrą.

Paaiškėjo, kad tai yra 37-erių Rusijos pilietis, kuris neturėjo dokumentų, pagrindžiančių jo teisėtą buvimą Lietuvos teritorijoje. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šis užsienietis yra nepageidaujamas trečiosios šalies pilietis, kuriam yra draudžiama atvykti į Šengeno erdvę arba joje apsigyventi.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Rusą pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius