Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai laikytais psichotropiniais medikamentais anykštėnas vos neatėmė gyvybės bendradarbiui

Neteisėtai laikęs morfijaus tabletes ir davęs jų kitam, anykštėnas A.S. sulaukė baudžiamosios atsakomybės – jam teks sumokėti beveik keturių tūkstančių litų baudą už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, tokį sprendimą priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs rajono apylinkės prokuratūros prokurorės Ritos Čepienės  perduotą baudžiamąją bylą, pripažinęs Kunikiškių kaimo 49 metų gyventoją A.S. kaltu ir paskyręs 30 MGL – trijų tūkstančių 900 litų baudą.

Utenos regiono kelių įmonėje dirbantis vairuotojas A.S., radęs Kupiškyje gyvenusiam ir prieš trejus metus mirusiam broliui gydytojo išrašytų psichotropinių medikamentų – morfijaus tablečių, nutarė, kad šie nuskausminamieji vaistai padės jam atsikratyti nugaros skausmų, ir parsivežė namo. Davė jų ir bendradarbiui, kuriam skaudėdavo dantį.

Tačiau tokiu neatsargiu elgesiu su stipriai veikiančiais medikamentais jis vos nenužudė žmogaus, kurį teko gelbėti medikams. Paaiškėjo, kad psichotropiniai medikamentai buvo vartojami su alkoholiu.

„Toks neatsargus elgesys su stipriai veikiančiais  vaistais, vos neprikvietęs mirties jaunam žmogui, dar kartą primena, kad ne veltui įstatymai draudžia  psichotropinius medikamentus laikyti neteisėtai ir perduoti kitiems asmenims – už jų platinimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė,“- teigia valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią bylą palaikiusi Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Rita Čepienė.

Prokurorė priminė, kad įstatymas, numatantis bausmes už neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymą, tuo pačiu numato ir galimybę atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės asmenis, kurie savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar kreipėsi į valstybės instituciją norėdami atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas.

Panevėžio apygardos prokuratūros skyrių prokurorai kartu su rajonų apylinkių kolegomis šiemet jau perdavė nagrinėti teismui 1967 baudžiamąsias bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius