Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai praturtėjusiai vilnietei – teisiamųjų suolas

Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Vilniaus miesto gyventoja R.S. kaltinama dėl savanaudiškų paskatų neteisėtai įgijus nekilnojamąjį turtą: butą Vilniaus mieste, garažą bei žemės sklypą Vilniaus rajone, pranešė prokuratūra.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kaltinamoji nuosavybės teise įsigijo  turto už daugiau kaip 205 tūkst. litų, iš kurių daugiau kaip 148 tūkst. litų, negali pagrįsti teisėtomis pajamomis“, – teigė tyrimui vadovavęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Remigijus Matevičius.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, baudžiamojoje byloje taip pat pateikta duomenų, kad atskaičius mokesčius teisėtos R.S. pajamos siekia daugiau kaip 23 tūkst. litų, tačiau moteris turėjo daugiau negu 123 tūkst. litų fiksuotų išlaidų. Tai reiškia, kad kaltinamoji neturėjo pakankamai apmokestintų pajamų butui, žemės sklypui bei garažui įsigyti.

R.S. paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei laikinas nuosavybės teisių (buto, garažo ir žemės sklypo) apribojimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už tokią nusikalstamą veiką vilnietė gali būti nubausta bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius