-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai Šengeno erdvėje buvęs ukrainietis bandė papirkti Lietuvos pasienietį

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Baltarusiją pėsčiomis ėjusį ukrainietį, kuris neturėjo teisės būti Šengeno erdvėjė. Matyt, dėl to jis nusprendė įsiūlyti kyšį pasieniečiui, o tada atsidūrė areštinėje.
Asociatyvi iliustracija: kyšis, baudžiamoji atsakomybė
Asociatyvi iliustracija: kyšis, baudžiamoji atsakomybė / VSAT archyvo nuotr.

Sekmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino pėsčiomis iš Lietuvos į Baltarusiją ėjusį 47-erių Ukrainos pilietį.

Užsienietis pateikė savo šalyje išduotą pasą, kuriame buvo 50 eurų kupiūra. Kaip vėliau paaiškėjo, ukrainietis Šengeno erdvėje buvo neteisėtai.

Tą nustatęs dokumentus tikrinęs pasienietis užsienietį įspėjo, kad už bandymą papirkti gresia baudžiamoji atsakomybė. Keliautojui tai įspūdžio nepadarė ir jis vis tiek primygtinai siūlė pinigus.

Tuomet Ukrainos pilietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Nuo šių metų pradžios VSAT pareigūnai fiksavo 144 galimai neteisėto atlygio siūlymų atvejus. Juos nustačius sieną kirtę asmenys dažniausiai teisinosi pinigus dokumentuose palikę netyčia. Trimis atvejais, įskaitant sekmadienį Medininkuose sulaikytą ukrainietį, asmenų veika kvalifikuota kaip bandymas papirkti valstybės tarnautoją ir jų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Visais kitais atvejais asmenys po patikrinimų įspėti, apie tai informuotos vežėjų įmonės, kuriose dirba dokumentuose pinigus palikę vairuotojai, bei asociacijos, tokiems vežėjams taikytos papildomos kontrolės priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius