Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas nuosprendis Stanislovui Tomui: prokurorai prašė baudos, bet teisėja pasiuntė už grotų

Balandžio pradžioje advokatu save vadinantis Stanislovas Tomas sudaužė sostinės centre kabančią Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai skirtą atminimo lentą. Kadangi pats vyras savo nusikaltimą tiesiogiai transliavo feisbuke, teisėsaugai prireikė vos 2 dienų tyrimui pabaigti ir bylą pristatyti į teismą. Antradienį teismas paskelbė nuosprendį, S.Tomui skirta 50 parų arešto bausmė, ją jis turės atlikti areštinėje.
Stanislovas Tomas
Stanislovas Tomas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pats kaltinamasis išklausyti nuosprendžio nepasirodė. Jo advokatė Liudmila Karvelienė teigė nežinanti, kur yra jos ginamasis. Ji pridūrė, kad yra valstybės paskirta gynėja.

„Niekad su juo nebendravome, jis man nė karto neskambino“, – sakė L.Karvelienė. Kiek žinoma, šiuo metu Stanislovas Tomas išvykęs iš Lietuvos.

Teisėja Inga Štuopienė kaltu vyrą pripažino dėl abiejų jam inkriminuotų nusikaltimų, tiek dėl viešosios tvarkos pažeidimo, tiek dėl viešos pagarbos vietos išniekinimo.

Prokuratūra už šiuos nusikaltimus teismo prašė skirti 30 tūkst. eurų baudą, tačiau teisėjos nuomone, tokia bausmė per žiauri, todėl jį pasiuntė už grotų.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje
Kadras iš filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje

Kaip aiškino I.Štuopienė, 30 tūkst. eurų bauda paliktų S.Tomą be jokio turto.

„Tokia bausmė būtų kerštas ir susidorojimas, – kalbėjo teisėja. – Tokia bausmė, kokios prašė prokurorė, neskiriama net už sunkius nusikaltimus.“

Teismas S.Tomui skyrė 75 parų arešto bausmę. Kaip numatyta įstatyme, kadangi byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, bausmė mažinama trečdaliu, tad areštinėje S.Tomas turėtų praleisti 50 parų. Beje, 2 paras jis jau yra atsėdėjęs iškart po nusikaltimo įvykdymo.

Taip pat jis turės atlyginti nuostolius Vilniaus miesto savivaldybei už sudaužytą lentą – 2240 eurų.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui, ar taip ir bus padaryta, advokatė sakė nežinanti.

15min anksčiau rašė, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas balandžio 8 d. dėl piliečio S.Tomo veiksmų, kai jis tądien Vilniaus centre kūju sudaužė Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai skirtą atminimo lentą ir šiuos savo veiksmus tiesiogiai transliavo internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius