Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikrų pinigų platintojų byla pasiekė teismą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai baigė tirti baudžiamąją bylą dėl netikrų pinigų pagaminimo, laikymo ir realizavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo, kurioje ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.
Netikri pinigai
Netikri pinigai / Policijos nuotr.
Temos: 2 Teismas Pinigai

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl to, kad šių metų liepos 12 d. vienoje iš Vilniaus degalinių buvo pateiktas atsiskaityti už degalus netikras 20 litų nominalo banknotas. Aiškinantis šio banknoto patekimo į apyvartą aplinkybes, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami operatyvinę informaciją karštais pėdsakais nustatė butą Vilniuje, kuriame per kratą rado ir paėmė netikrų pinigų (63 vienetai po 20 Lt, 50 Lt ir 100 Lt). Iš viso 2 500 litų. Be to, rasta 53 vnt. netikrų banknotų ruošinių. Iš viso 2 540 Lt, techninių priemonių ir medžiagų netikriems pinigams gaminti.

Patikrinus rastus netikrus banknotus pagal jų serijos numerius, buvo nustatyta, kad skirtingose šalies vietose jau buvo išleisti į apyvartą būtent to paties asmens pagaminti 16 vnt. po 20 Lt, 50 Lt, banknotų. Iš viso 370 Lt. Per kratas rasti netikri 20 Lt, 50 Lt, 100 Lt banknotai buvo labai geros kokybės ir atrodė kaip tikri. Pasak pareigūnų, juos gaminant buvo naudojami dažų atspalviai, imituojantys banknoto apsaugos priemones, specialius popierius, banknotų apsauginės juostelės imituojant tikrus skiriamuosius ženklus nudažytos auksinėmis, sidabrinėmis spalvomis ant jų uždedant lako sluoksnį.

Dėl didelio kiekio netikrų pinigų gaminimo, laikymo ir realizavimo buvo sulaikyti trys asmenys. Sulaikant jie bandė naikinti įkalčius. E. E. (gim. 1984 m.). teistas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), G. U. (gim. 1987 m.) teistas pagal LR. BK 178 str. (Vagystė), 258 str. (Neteisėtas disponavimas nešaunamuoju ginklu) ir I. Š. (gim. 1989 m.) neteistas.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad įtariamieji netikrus pinigus platino įvairiose prekybos vietose, kur nėra specialios pinigų tikrinimo įrangos.

Šių metų spalio 11 d. Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, surašęs kaltinamąjį aktą, šią baudžiamąją bylą perdavė teisminiam nagrinėjimui į Vilniaus apygardos teismą.

Pareigūnai įspėja piliečius dėl periodiškai į apyvartą paleidžiamų netikrų pinigų (litų, eurų, dolerių, latų ir rublių) ir rekomenduoja vykdant atsiskaitymus grynais pinigais atidžiai tikrinti pinigų kokybę, o atsiradus įtarimams dėl padirbtų pinigų, kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius