TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikru pistoletu grasinęs klaipėdietis nuteistas laisvės apribojimo bausme

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausme nuteisė klaipėdietį, kuris taksi darbuotojui grasino pramoginiu netikru pistoletu, ginklą viešai demonstravo degalinėje. 
BNS nuotr. Žaislinis pistoletas
BNS nuotr. Žaislinis pistoletas

Byloje nustatyta, jog kaltinamasis liepos 19 dieną, apie 22.50 val., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio viešoje vietoje, užsisakė taksi pavėžėjimo paslaugą. Atvykus taksi automobiliui jis rankoje laikė pramoninės gamybos „Airsoft“ tipo pistoletą, skirtą pramoginiam šaudymui, įlipo į automobilį ir vairuotojui liepė vežti jį į Klaipėdos rajone esančius Dituvos sodus.

Vykstant nurodytu maršrutu jis viešai demonstravo turėtą pistoletą ir vairuotojui pagrasino, kad jį nušaus, jeigu jis kam nors apie tai prasitars. Taip asmuo sukėlė vairuotojui didelį išgąstį ir stresą.

Vėliau vairuotojui sustojus degalinėje, minėtas vyras užėjo į prekybos salę. Čia jis užsisakė maisto ir pašalinių asmenų – degalinės klientų ir degalinės darbuotojos akivaizdoje, elgėsi įžūliai, demonstravo turėtą pistoletą, persidėdamas jį iš vienos vietos į kitą. Atsiskaitydamas už maisto prekes vartojo necenzūrinius žodžius, o vėliau iš prekybos salės pasišalino.

Dėl agresyvaus ir neprognozuojamo kaltinamojo elgesio, prekybos salėje buvę klientai iš karto pasišalino, o dviem nukentėjusiesiems siekiant apsisaugoti nuo neprognozuojamo vyro elgesio ir užsirakinus salėje, degalinės darbuotoja nuspaudė pavojaus mygtuką ir iškvietė pagalbą.

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl savo elgesio. Vyras teigė suprantantis, kad pažeidė viešąją tvarką, nes žmonės, kurie pamatė ginklą tikrai galėjo išsigąsti. Žaislinis pistoletas, kurį turėjo su savimi, priklauso jo draugės vaikui.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis šioje byloje padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą būdamas teistas, baustas administracine tvarka, suvokė savo nusikalstamo elgesio pasekmes ir kaltinamajam skyrė galutinę aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Taip pat įpareigojo dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per keturiolika dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamojo kaltę, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę nei buvo paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu.

Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius