Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Druskininkų sulaikyti keturi nelegalai iš Gruzijos

Druskininkų savivaldybėje sulaikyti keturi nelegalai iš Gruzijos, kurie į Lietuvą neteisėtai pateko iš Baltarusijos. Jų paieškai buvo pasitelktos gausios pareigūnų pajėgos.
Nelegalai iš Gruzijos
Nelegalai iš Gruzijos / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai patruliavo Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo ribose. Ant Lietuvos pusėje įrengtos kontrolinės pėdsakų juostos jie pastebėjo šviežius keturių asmenų pėdsakus, kurie per sienos liniją vedė iš Baltarusijos. 

VSAT duomenimis, kaip tik tuo metu Druskininkų užkardoje vyko pasieniečių mokymai, kuriuose dalyvavo nemažai kurorto pareigūnų, tarp jų ir kinologai su šunimis. Be ruože patruliavusių Druskininkų pasieniečių, pažeidėjų paieškai buvo pasitelkti ir mokymų dalyviai bei kitų VSAT Varėnos rinktinės padalinių pareigūnai. Pasieniečių pajėgos blokavo visus netoli pažeidimo vietos einančius kelius, pradėjo šukuoti vietoves, o įtariamųjų pėdsakais ėmė sekti VSAT kinologas su tarnybiniu keturkoju. Be to, pagalbon atskubėjo ir policijos pareigūnai, vėliau padėję sulaikyti sienos pažeidėjus.

Netrukus netoli Druskininkų savivaldybės Balainės kaimo ir kelio Gardinas-Vilnius persekiotojai užklupo keturis vyrus. Sulaikymo metu šie pareigūnams nesipriešino. Paaiškėjo, kad tai – 19-os, 29-erių, 34-erių ir 39-erių Gruzijos piliečiai, turėję savo šalies pasus, kuriuose nebuvo nei Šengeno vizų, nei teisėtą patekimą į Lietuvą patvirtinančių sienos kirtimo spaudų. Manoma, kad ši ketveriukė ir bus pažeidusi sieną netoli Latežerio kaimo.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 25 nelegalus iš Gruzijos. Kelerius pastaruosius metus pagal nelegalų pilietybes gruzinai yra dažniausiai sulaikomi Lietuvos sienos pažeidėjai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius