Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 28 /18:05

Netoli Laukuvos sprogus elektros linijai žuvo svečias iš Nyderlandų ir jo draugė lietuvė

Pirmadienio popietę Laukuvos seniūniją sukrėtė neįtikėtinai baisi nelaimė, kurios metu žuvo mažametės motina ir vasarą paviešėti į Lietuvą atvykęs vyriškis iš Nyderlandų. Preliminariais bendrovės LESTO duomenimis, 10 kV elektros linijos laidas galėjo nutrūkti dėl neseniai įvykusios žaibo iškrovos ir dėl to pažeisto izoliatoriaus.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min.lt nuotr.

Dviguba mirtina nelaimė Gatautiškės kaime įvyko pirmadienį apie 15 val. 

Sprogus elektros linijai ir ant žemės nukritus aukštos įtampos laidui, žuvo Nyderlandų pilietis (45) ir jo draugė lietuvė (25), auginusi mažametę.

Kaip pasakojo sukrėsti nelaimės liudininkai, 1989 metais gimusi mergina, pastaruoju metu gyvenanti ir dirbanti Nyderlanduose, grįžo aplankyti artimųjų į gimtuosius namus. Kartu su lietuve pavasaroti į Lietuvą atvyko emigrantės draugas olandas.

Lemtingąją pirmadienio popietę netoli sodybos kažkas pokštelėjo. Kaip paaiškėjo tik vėliau, dėl dar nežinomų priežasčių sprogo aukštos įtampos elektros linijos izoliatorius. Po sprogimo elektros laidas nukrito ant pievos, ėmė svilti žolė.

Lemtingąją pirmadienio popietę netoli sodybos kažkas pokštelėjo. Kaip paaiškėjo tik vėliau, dėl dar nežinomų priežasčių sprogo aukštos įtampos elektros linijos izoliatorius. Po sprogimo elektros laidas nukrito ant pievos, ėmė svilti žolė.

Maža to, laidas prisilietė prie metalinės tvoros, kuri ganykloje naudojama kaip elektrinis piemuo.

10 kilovoltų srovė ėmė tekėti ir šios tvorelės konstrukcija.

Jauna moteris ir jos sesuo nubėgo pažiūrėti, kas vyksta. Priėjus arčiau avarijos vietos jos apsidairė ir skubėjo grįžti namo papasakoti, ką pamatė. 

Sodybos gyventoja elektrinio piemens tvorelę sėkmingai peršoko, o iš Nyderlandų grįžusi jos sesuo bandė pralįsti po vielomis. Jauna moteris nugara palietė laidus ir patyrė elektros smūgį. Po jo moteris dar kažkaip išsiropštė iki kelio.

Pamatęs sukniubusią draugę, į pagalbą jai bėgo Nyderlandų pilietis. Tačiau pakeliui jo irgi tykojo elektros spąstai – vyriškis skubėdamas paslydo ir užkrito ant gulinčios aukštos įtampos linijos.

Tada elektros smūgio sužalota moteris iš paskutiniųjų bandė pulti gelbėti bičiulio, tačiau vos prie jo prišliaužusi ir ištiesusi pagalbos ranką irgi patyrė mirtiną aukštos įtampos elektros smūgį.

Supratę, kas iš tiesų dedasi, aplinkiniai nebesiartino nei prie elektros laidų, nei prie traumuotų žmonių.

Padėties beviltiškumas visus varė iš proto, nes beliko tik stebėti šiurpų vaizdą, kaip elektra svilina žmogaus kūną. Jokių priemonių kūnų atitraukti nuo laidų, kol neatjungta elektra, žmonės neturėjo.

Apie nelaimę pranešta greitajai, policijai, elektros tinklų atstovams.

Liudininkams susidarė įspūdis, kad specialiųjų tarnybų darbuotojų tragedijos vietoje teko laukti visą amžinybę.

Kai atvyko elektrikai, jie netrukus atjungė srovę, tačiau medikai nelaimėliams niekuo padėti nebegalėjo, tik konstatavo mirtį.

Šiurpios dvigubos nelaimės aplinkybių tyrimą tęsia Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai ir kitų atsakingų tarnybų specialistai.

Papildyta 18.05 val. Pirmadienio vakarą komentarą dėl nelaimės Šilalės rajone pateikė bendrovė LESTO.

„Šilalės rajone, prie Gatautiškės kaimo, elektros srovė mirtinai sužeidė du žmonės. LESTO reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusių artimiesiems.

Preliminariais duomenimis, 10 kV elektros linijos laidas galėjo nutrūkti dėl neseniai įvykusios žaibo iškrovos ir dėl to pažeisto izoliatoriaus. Nutrūkęs laidas nukrito ant žolės ir prisilietė prie metalinės tvoros. Du žmonės žuvo, kai jie prisilietė prie laidininku tapusio elektrinio piemens.

Preliminariais duomenimis, nelaimės vieta buvo apie 140 metrų nuo nutrūkusio laido vietos. 

LESTO specialistai bendradarbiauja su teisėsaugos pareigūnais ir tiria šio įvykio aplinkybes“, – pažymima bendrovės LESTO atstovo ryšiams su visuomene Martyno Burbos paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius