Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 02 /14:24

Netoli Panevėžio nuo kelio nuvažiavo ir apvirto autobusas su 14 keleivių

Netoli Panevėžio pirmadienio rytą apvirto autobusas, kuriuo važiavo 14 žmonių. Per incidentą niekas nenukentėjo.
Prie Panevėžio apvirtęs autobusas
Prie Panevėžio apvirtęs autobusas / Įvykio liudininko Modesto G. nuotr.
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Prie Panevėžio apvirtęs autobusas
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Prie Panevėžio apvirtęs autobusas

Avarija apie 8.45 val. įvyko kelio Panevėžys–Vilnius pradžioje ties Šilagalio kaimu. Nuo kelio nuvažiavo ir apvirto autobusas su 14 Latvijos piliečių.

Žmonės per incidentą nenukentėjo, tačiau iš autobuso pradėjo veržtis degalai. Į įvykio vietą buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, kurie bando surinkti išsiliejusius degalus.

15min.lt skaitytojai praneša, kad į įvykio vietą atvyko keli ugniagesių automobiliai ir dvi greitosios pagalbos mašinos.

Keturiolika autobuso važiavusių jaunuolių pas save laikinai priėmė Panevėžio ugniagesiai. Latviai laukia, kol jų paimti atvažiuos kitas autobusas.

Neatmetama, kad autobusas galėjo apvirsti dėl slidaus kelio. Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad antroje nakties pusėje snigo visoje Lietuvoje, kai kur sniegą keitė šlapdriba.

Sudėtingos eismo sąlygos rytų ir vidurio Lietuvoje bei Alytaus apskrityje, čia iš ryto vis dar snigo ir pustė. Valstybinės reikšmės kelių dangos kai kur padengtos nuo 1 iki 4 cm puriu sniego sluoksniu.

Likusioje šalies dalyje šlapdriba, čia magistralinių, krašto ir rajoninių kelių dangos šlapios, vietomis padengtos pažliugusiu sniegu.

Valstybinės reikšmės keliai valomi ir barstomi.

Papildyta 12.01 val.: Panevėžio apskrities VPK pranešime apie šį įvykį rašoma, kad pirmadienį apie 8.49 val. kelio Vilnius–Panevėžys 130 kilometre estų firmos autobusas „Neoplant“, kurį nuomoja Latvijos firma, vykstantis iš Lenkijos Respublikos, patyrė avariją.

Pirminiais duomenimis, autobuso vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, dėl sniego dangos ir stipraus šoninio vėjo nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant šono.

Autobusu važiavo du vairuotojai, 14 keleivių ir palydovė. Nė vienas žmogus nenukentėjo.

Panevėžio ugniagesių nuotr./Autobusu važiavę jaunuoliai pas panevėžio ugniagesius
Panevėžio ugniagesių nuotr./Autobusu važiavę jaunuoliai pas panevėžio ugniagesius

Papildyta 14.24 val.: Apie šią avariją informuoja ir ugniagesiai. Kaip rašoma Piešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, pirmadienį ties Šilagalio kaimu į autoavariją pateko autobusas, vežęs keleivius iš Varšuvos į Rygą.

Ugniagesiai  per nuvirtusio autobuso stoglangį pateko į autobuso vidų ir padėjo išlipti keleiviams. Laimei, nė vienas iš keturiolikos autobusu vykusių keleivių nenukentėjo.

Nenorėdami palikti avariją patyrusių žmonių šaltyje bei sniege apie dvi valandas laukti, kol atvyks kitas autobusas, ugniagesiai gelbėtojai juos atvežė į Panevėžio apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą. Ten jie buvo pavaišinti kava ir arbata.

Autobusu daugiausia vyko jaunimas iš Varšuvos – latviai, estai, rusai, lenkai ir viena lietuvė.

Apšilę ir atsigavę po patirto išgąsčio jaunuoliai buvo nusprendę apžiūrėti Panevėžio gaisrinę, tačiau greit atvyko autobusas, kuriuo jie pratęsė kelionę.

Atsisveikindami su ugniagesiais keleiviai už šilumą ir priėmimą dėkojo rusų, lietuvių, latvių ir anglų kalbomis.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Viską siųskite adresu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius