Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netyčia sužeista Lietuvos kariuomenės vado žmona N.Pocienė

Generolo Arvydo Pociaus sutuoktinę teko vežti į ligoninę ir siūti galvos žaizdą, tačiau moteris tikina, jog tai smulkmena ir nuotaika išlieka puiki
Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius
Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Kariuomenė

Šeštadienį Vilniuje, Vingio parke, nuo 15 val. vilniečius ir miesto svečius džiuginančią kariuomenės ir visuomenės šventę kiek aptemdė incidentas, per kurį nukentėjo kariuomenės vado žmona Namida Pocienė.

„Truputį prakirstas antakis, kurį ligoninėje teko susiūti“, – 15min.lt informavo Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Tomas Balkus.

N.Pocienę užgavo krentančios palapinės vienas iš metalinių strypų. Tikėtina, kad kad palapinę nuvertė oro gūsis, kurį sukėlė besileisdamas straigtasparnis.

„Iš tikrųjų, nieko baisaus neatsitiko“, – telefonu kartojo T.Balkus, kuriam antrino ir šalia stovėjusi N.Pocienė, kurios žvalus balsas taip pat buvo girdimas ragelyje.

Medikams suteikus pirmąją pagalbą, moteris grįžo į Vingio parką ir toliau būdama puikios nuotaikos dalyvavo šventėje. 

Alfredo Pliadžio/KAM nuotr./Renginio akimirka
Alfredo Pliadžio/KAM nuotr./Renginio akimirka

 

Alfredo Pliadžio/KAM nuotr./Renginio akimirka
Alfredo Pliadžio/KAM nuotr./Renginio akimirka

Šventėje dalyvavo Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, kiti aukšti svečiai.

Šventė Vingio parke prasidėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo ir Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko parašiutininkų pasirodymais. Vėliau aikštėje rikiavosi reprezentacinio kariuomenės padalinio Garbės sargybos kuopos kariai, kurie pademonstravo naują jubiliejinę – dešimtąją, parodomąją programą, apjungiančią visų ankstesnių kasmet naujai parengiamų programų elementus.

Ne mažiau įspūdingai Vingio parke pasirodė ir šiuolaikinė kariuomenė. Specialioje karinėje operacijoje buvo galima išvysti dramatišką kovą su priešu, kai kariams teko draugus vaduoti iš nelaisvės, atremti priešą, išgelbėti sužeistuosius, sunaikinti sprogmenis ir galiausiai laimėti kovą. Operacijoje dalyvavo apie 30 karių, šarvuočiai M-113, sunkvežimiai UNIMOG, SISU, visureigiai „Land Rover", priešo paliktus sprogmenis naikino Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminavimo robotas.

Vingio parke buvo įrengta ir improvizuota Afganistano tarptautinių operacijų stovykla, kurioje šventės svečiai turėjo progą susipažinti su Lietuvos karių atliekamomis misijomis Afganistane, Irake ir Bosnijoje ir Hercegovinoje, pabendrauti su misijose dalyvavusiais kariais.

Šventėje tradiciškai buvo galima išbandyti jėgas ir įvairiuose kariniuose atrakcionuose – išardyti ir surinkti ginklą, pasimatuoti karinę uniformą ir nusifotografuoti, užsimaskuoti veidą, išbandyti save kariniuose sportiniuose žaidimuose. Aštrių pojūčių mėgėjai galėjo patys mėginti išminuoti minų lauką. Karo medicinos tarnybos palapinėje norintieji buvo „operuojami" karinėje operacinėje – tikroviški muliažai galėjo išgąsdinti ne tik silpnesnių nervų stebėtojus.

„Partizanų pagerbimo, visuomenės ir kariuomenės vienybės diena – labai graži dar tarpukario Lietuvoje užgimusi tradicija, kuri žadina mūsų istorinę atmintį ir stiprina karių bei civilių piliečių ryšius. Ypač jaunimui ši šventė yra puiki galimybė gyvai ir betarpiškai susipažinti su karinės tarnybos aplinka, karine technika ir ginkluote. Džiugu, kad kiekvienais metais ji sulaukia vis daugiau visuomenės dėmesio. Tikiuosi, kad kiekvienas doras Lietuvos pilietis supranta, jog šalies gynyba – visų mūsų rūpestis, todėl reikia naudotis proga geriau pažinti šią sritį“, – šventės išvakarėse ministerijos pranešime žiniasklaidai buvo cituojama krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius