Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 07 /15:22

Neva užminuotos STT ir LNK būstinės Vilniuje: evakuacija ir „Skydas“

Ir sostinės centre, ir Vilniaus Šeškinės rajone – specialiųjų tarnybų sujudimas. Antradienį Vilniuje anonimui melagingai pranešus apie sprogmenis, iš LNK televizijos būstinės Šeškinėje ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sostinės centre buvo evakuoti darbuotojai ir lankytojai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo nuotr.

Antradienį priešpiet sulaukus pranešimo apie neva padėtą sprogmenį, specialiosios tarnybos ėmėsi įprastųjų saugumo priemonių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) būstinėje.

Personalas evakuotas, įvestas planas „Skydas“, buvo laukiama tikrintojų.

STT Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė 15min prieš 14 val. pranešė, kad kaip tik „šiuo metu“ vyksta pranešimo apie galimą pavojų tikrinimas, kitaip tariant, išminuotojai apžiūrėjo pastatą.

Prieš pat 14-tą valandą patikra buvo baigta: „Policijos pareigūnai informavo, kad viduje saugu, darbuotojai gali grįžti.“

Anot atstovės, saugumo priemonių imtasi nedelsiant po to, kai sulaukta anoniminio pranešimo apie esą STT pastate (sostinės
A.Jakšto g. 6) padėtą sprogmenį. Tokio turinio pranešimo sulaukta po 11 val.

BNS rašo, kad antradienį Vilniuje anonimui melagingai pranešus apie sprogmenis, žmonių evakuacija vyko ir iš LNK televizijos būstinės Šeškinėje.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė BNS sakė, kad 11.06 val. LNK pranešė policijai maždaug prieš minutę gavusi pranešimą, jog užminuotas LNK pastas. Esą už aštuonių minučių jis sprogs.

Buvo įvestas planas „Skydas“, televizijos pastatą apžiūrėjo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai su šunimi.
13.08 val. planas atšauktas, įtartinų daiktų televizijos buveinėje nerasta.

Renkama medžiaga dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Pasak L.Kairienės, iš LNK pastato buvo evakuota apie 40-50 žmonių.

Kaip žinoma, praėjusią savaitę panašiai buvo „užminuotas“ prekybos centras „Ozas“, veikiantis to paties pavadinimo sostinės gatvėje. Tuo atveju irgi nuspręsta vykdyti lankytojų ir darbuotojų evakuaciją, ji praėjo sklandžiai, bet patikra užtruko keletą valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius