Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niekada su ginklu nesiskiriantis Vilniaus pensininkas, sankryžoje nušovęs piktą vaikiną, teisme pripažintas nekaltu

Buvusiam Socialistų partijos lyderiui Albinui Visockui nebereikės atlikti 4 metų nelaisvės bausmės ir mokėti 50 000 litų kompensacijos.
Pistoletas
Pistoletas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija nusprendė, jog šių metų sausio 28 dieną Kauno apygardos teisme dėl žmogžudystės ketverių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas buvęs Socialistų partijos lyderis Albinas Visockas neperžengė būtinosios ginties ribų, todėl turi būti pripažintas nekaltu. Po teismo sprendimo išteisintasis džiaugėsi, jog teisingumas Lietuvoje visgi yra, penktadienį rašo alfa.lt.

Kaip sausio 28 d. rašė 15min.lt, Kauno apygardos teismas pirmadienį kaltu dėl nužudymo pripažino buvusį Socialistų partijos lyderį Albiną Visocką ir nuteisė jį kalėti ketverius metus pataisos namuose. Nuteistasis taip pat turės sumokėti 50 tūkst. litų neturtinę žalą nužudytojo dukrai.

Vilnietis pensininkas A.Visockas kaltintas 2010 metų rugpjūtį peržengęs būtinosios ginties ribas ir tyčia nužudęs 24 metų Modestą P.

Kadras ia LNK žinių/Albinas Visockas
Kadras iš LNK žinių/Albinas Visockas

Mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko vieno Kaišiadorių rajono kaimo sankryžoje, į kurią, kaip teigė pats kaltinamasis, jis atvažiavo pakalbėti telefonu, nes sodyboje nėra mobiliojo ryšio. Pamatęs atvažiuojantį automobilį, vyras pasitraukė. Tačiau iš sustojusios automobilio išlipusi kompanija papriekaištavo, kad jis trukdo pravažiuoti.

Tiek viena, tiek kita pusė įvykio aplinkybes aiškino sau naudinga prasme: kaltinamasis – kad tai buvo būtinoji gintis, kiti įvykio dalyviai – kad jie kaltinamojo nepuolė.

Teismas nustatė, kad konfliktą išprovokavo atvažiavę jaunuoliai, nukentėjusysis buvo nusiteikęs agresyviai, keikėsi, kaltinamojo bandymams išvengti konflikto nepakluso, taigi kaltinamasis buvo priverstas gintis. Vis dėlto jo veiksmai – tiesioginis šūvis į krūtinę – neatitiko kėsinimosi pobūdžio ir pavojingumo. Būtinosios ginties ribų peržengimą sąlygojo ir kaltinamojo neblaivumas.

Žiniasklaidoje skelbta, kad vilnietis A.Visockas į savo tėviškę Kieliškių kaime atvykdavo su savigynai išduotu ginklu, įsigytu po to, kai plėšikai suluošino jo kaimyną. Su ginklu vyras esą nesiskirdavęs, net kai eidavo tvarkyti tėvų kapų.

Situacija šioje byloje kardinaliai pasikeitė, kai nuosprendį A.Visockas su advokatu apskundė sostinėje veikiančiam Lietuvos apeliaciniam teismui. Aukštesnės instancijos teisėjų vertinimu, pensininkas tik gynėsi, todėl dėl žmogžudystės negali būti nuteistas. A.Visockui nebereikia mokėti ir anksčiau iš jo priteistos 50 tūkst. litų kompensacijos. 

Nelaimės aplinkybes penktadienį prisiminęs išteisintasis portalui alfa.lt teigė, jog įspėjamojo šūvio Modestui P. į kojas nešovė dėl kelių priežasčių – buvo prieblanda, todėl buvo sunku nusitaikyti, o prie vyro pristojusi kompanija buvo labai arti: „Nesu treniruotas, kaip policininkai, kad galėčiau pataikyti tiksliai į reikiamą centimetrą.“

Išteisintasis minėjo, kad ne tik atsiprašė Modesto P. artimųjų, bet ir sumokėjo už vaikino laidotuves: „Atsiprašymas šiuo atveju ne kažin ką reiškia. Padengiau žuvusiojo laidotuvių išlaidas, nors ta nedidelė suma man ir mano šeimai yra pakankamai dideli pinigai.“

Kadras ia LNK žinių/Albinas Visockas
Kadras iš LNK žinių/Albinas Visockas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius