Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje dėl vagysčių sulaikyti du lietuviai

Ankstų ketvirtadienio rytą per specialią operaciją Oslo policija sulaikė du vagystėmis įtariamus lietuvius. Norvegijos policija teigia, kad jei pažiūrėtume į bendrą šalies nusikalstamumo kontekstą, lietuviai su rumunais ir albanais vietos pareigūnams kelia didelį galvos skausmą.
Norvegijos sostinės Oslo priemiestyje užpuolikas pirmadienį nušovė dvi moteris ir nusišovė pats.
Norvegijos policijos pareigūnai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Norvegijos naujienų portalas nrk.no, du automobilį pavogę lietuviai Osle buvo sulaikyti ketvirtadienį apie 5.30 val. vietos laiku.

Jei norite peržiūrėti sulaikymo vaizdo medžiagą, spauskite čia.

Policija įtaria, kad sulaikytieji gali priklausyti vagių gaujai, pastaruoju metu naktimis siaubiančiai privačius namus.

„Mes sutelkėme savo pajėgas prieš šiuos lietuvių nusikaltėlius. Džiaugiamės šiuo sulaikymu ir negalime atmesti, kad sulaikymų bus ir daugiau“, – portalui nrk.no sakė Vostfoldo policijos apygardos atstovas Kjellas Johanas Abrahamsenas.

Sulaikiusi lietuvius, policija atliko kelias kratas. Manoma, kad viena krata atlikta vietoje, kurioje būdavo saugomi vogti daiktai. Pranešama, kad vagių gauja griebia viską, kas pakliūva po ranka: brangius stalių įrankius, dviračius, kompiuterius, sodo įrankius, kitas vertybes.

Tirdami gaujos nusikaltimus bendradarbiavo keturių policijos apygardų pareigūnai. Policijai nerimą kelia tai, kad pastaruoju metu rytinėje Norvegijoje smarkiai daugėja įsilaužimų į privačius namus. Vien Osle tokių įsilaužimų 2007–2008 metais padaugėjo 200 procentų.

„Manome, kad susidūrėme su naujomis organizuotomis nusikaltėlių grupuotėmis iš Rytų Europos. Grupuotės nariai iš anksto nusižiūri namus, kuriuos reikia apvogti ir, kaip jie mano, kuriuose ras vertingų daiktų“, – šiek tiek anksčiau dienraščiui Dagbladet yra sakęs policijos inspektorius Knutas Erikas iš Husebio policijos direktorato.

Norvegijos pareigūnai teigia, kad žvelgiant į bendrą nusikalstamumo kontekstą lietuviai, rumunai ir albanai labai išsiskiria.

„Visi jie yra gerai organizuoti, nusikaltimus vykdo gana profesionaliai“, – teigia Norvegijos policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius