-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubaudė už melą Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje

Trečiadienį paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje Vitalija Butkevičiūtė apkaltinta dėl melagingų parodymų davimo ikiteisminio tyrimo byloje dėl Darbo partijos apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.
Darbo partija
Darbo partija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nubausta dar viena kaltinamoji dėl melagingų parodymų davimo, Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje, trečiadienį pranešė Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Airinė Šerelytė.

Šiandien teisme priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje V.Butkevičiūtė pripažinta kalta dėl melagingų parodymų davimo (pagal Baudžiamojo kodekso 235 straipsnio 1 d.), būnant liudytoja Darbo partijos apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo byloje.

Kaltinamoji dėl jai pateikto kaltinimo kalta iš esmės neprisipažino, per teisiamąjį posėdį atsisakė duoti žodinius parodymus, atsakyti į teismo klausimus ir teismui pateikė rašytinius paaiškinimus.

Nagrinėjant bylą įrodyta, kad V.Butkevičiūtė apklausiama kaip liudytoja ikiteisminio tyrimo byloje dėl Darbo partijos apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir būdama įspėta pagal LR BK 235 str. 1 d. dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų parodymų davimą, tyčia davė melagingus parodymus minėtoje byloje.

Teismas pripažino V.Butkevičiūtę kalta padarius nusikaltimą ir nubaudė 40 MGL dydžio, t. y. 5000 litų bauda, o skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti – paliko galioti, kol įsiteisės nuosprendis.

Nuosprendį V.Butkevičiūtė dar galės apskųsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius