Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubausta Jūros šventės metu salmonelioze žmones užkrėtusi „Bernelių smuklė“

Po dviejų metų teismo verdikto sulaukė Jūros šventės metu salmonelioze žmones užkrėtusi įmonė.
Šventės lankytojai susirgo dėl spirgučių, kuriais buvo gardinami žirniai ir cepelinai.
Šventės lankytojai susirgo dėl padažo, kuriuo buvo gardinami žirneliai su spirgučiais. / VMVT nuotr.

Klaipėdos rajono apylinkės teismas sprendimu pripažino, kad bendrovė „Bernelių smuklė“ netinkamai vykdė teisės aktuose įtvirtintas viešo maitinimo paslaugas, elgėsi neatsargiai ir trims ieškovams padarė nežymų sveikatos sutrikdymą. Šie žmonės susirgo per 2009 metais organizuotą Jūros šventę. Nukentėjusieji valgė „Bernelių smuklei“ priklausiusioje lauko kavinėje, esančioje Danės krantinėje. Salmonelėmis užkrėstas buvo žirnių su spirgučiais padažas. Žmonės susirgo, kadangi įmonė nepakankamai termiškai apdorojo vartotojams tiekiamą maistą.

Civiliniame kodekse numatoma, jog jeigu fizinis asmuo suluošintas ar kitaip sužalota jo sveikata, tai už žalą atsakingas asmuo privalo nukentėjusiam asmeniui atlyginti visus šio patirtus nuostolius ir neturtinę žalą.

Išrašai iš medicininių dokumentų patvirtino, kad ieškovai susirgo staiga ir jiems buvo būtina neatidėliotina medicininė pagalba: kankino pilvo skausmai, pykinimas, pakilusi kūno temperatūra, viduriavimas. Jie buvo hospitalizuoti ligoninėje apie tris paras, gydėsi paskirtais vaistais, tačiau bylos nagrinėjimo metu neįrodė, kad ligos pasekmės gali būti ilgalaikės ir tai gali atsiliepti jų sveikatai ateityje.

Šiemet liepos 7 d. Klaipėdos rajono apylinkės teismas sprendimu ieškinį tenkino iš dalies ir iš atsakovės „Bernelių smuklė“ priteisė po 66,41 Lt turtinės žalos (pirktų vaistų išlaidoms padengti) atlyginimo ir po 2 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo bei po 203,93 Lt bylinėjimosi išlaidų atlyginimo kiekvienam ieškovui.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įtraukė bendrovę „Bernelių smuklė“ į padidintos rizikos įmonių sąrašą ir ši įmonė bus tikrinama dažniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius