-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubaustas už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, D.B. (g. 1975 m.) pripažino kaltu dėl žinomai melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimo ir skyrė 300 litų baudą.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Ši administracinė nuobauda pažeidėjui skirta už tai, kad 2009 rugsėjo 15 d. 14.30 val. mobiliuoju telefonu Bendrajam pagalbos centrui pranešė, kad namuose konfliktuoja su uošve ir, jeigu neatvyks policija, ją užmuš, žinodamas, kad tai yra netiesa, teigiama pranešime spaudai.

Teismo posėdyje D.B. paaiškino, kad būdamas neblaivus iškvietė policijos pareigūnus, nes buvo laibai įpykęs ir galėjo sumušti uošvę. Atvykę policijos pareigūnai jį išvežė į policijos komisariatą.

Policijos pareigūnų tarnybiniais pranešimais nustatyta, kad jie pagal iškvietimą atvykę į butą, jame rado D.B. Jis paaiškino, kad joks buitinis konfliktas nevyksta ir nevyko, jam „čiuožia stogas“, bloga, neturi nei draugų, nei artimo žmogaus, policiją iškvietė tik šiaip, nes buvo liūdna.

Atvykę pareigūnai uošvės bute nerado, D.B. buvo vienas, jis nuvežtas į policijos komisariatą. Ten surašius administracinio teisės pažeidimo protokolą, pažeidėjas išleistas namo.

Skirdamas minimalią bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad pažeidėjas šiuo metu yra bedarbis.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) numato, kad už žinomai melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą skiriama piniginė bauda nuo 300 iki 600 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius