Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubaustas vienas akcijos prie Kazokiškių sąvartyno dalyvis

Ketvirtadienį Trakų rajono apylinkės teismas priėmė sprendimą administracinio teisės pažeidimo byloje dėl 2011 m. spalio 19 d. įvykių Elektrėnų sav., prie Kazokiškių sąvartyno.
Policija sulaiko protestuotojus.
Policija sulaiko protestuotojus / „Elektrėnų kronikos“ nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, apie 7 val. prie įvažiavimo į Kazokiškių sąvartyną įvyko nesankcionuotas susirinkimas, kuriame dalyvavo apie 20–30 asmenų, reikalavusių uždaryti sąvartyną. Vilniaus apskrities VPK policijos pajėgos, kurių pareiga ir tikslas užtikrinti viešąją tvarką, eismo ir visuomenės saugumą, buvo pasiruošusios reaguoti, jeigu susirinkusiųjų veiksmai įgautų teisės pažeidimų pobūdį.

Susirinkimo dalyviai blokavo kelią Vievis–Kazokiškės–Paparčiai, užtverdami įvažiavimą į sąvartyną, sukeldami pavojų eismo dalyviams, kadangi susidarė krovininių transporto priemonių spūstis. Policijos pareigūnams kelis kartus pareikalavus nutraukti neteisėtus veiksmus, susirinkimo dalyviai nereagavo ir nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų. Trys dalyviai – A.D. (gim. 1950 m.), R.U. (gim. 1962) ir A.L. (gim. 1941 m.) – pasipriešinę ir agitavę kitus dalyvius nevykdyti teisėtų pareigūnų reikalavimų, buvo pristatyti į Elektrėnų policijos komisariatą.

Ketvirtadienį teismas, administracinio teisės pažeidimo byloje priėmęs nutarimą, pripažino A.D. padarius administracinį teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse 131 str. 1 d. (Pėsčiųjų važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama, taip pat asmenų, vairuojančių mopedus, lengvuosius keturračius motociklus ir dviračius, pėsčiųjų, vadeliotojų ir kitų asmenų, kurie naudojasi keliais, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, taip pat eismo tvarkos automagistralėse nesilaikymas, Kelių eismo taisyklėse pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas, mopedo ar lengvojo keturračio motociklo vairavimas ar važiavimas neužsidėjus ir (ar) neužsisegus motociklininko šalmo – užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimties iki vieno šimto keturiasdešimties litų) ir 187 str. 2 d. (Policijos ar Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos bei Valstybės saugumo departamento pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu, – užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų) bei skyrė jam galutinę administracinę nuobaudą – 400 Lt baudą.

Teismas nutartyje pasisakė, kad A.D. nevykdė teisėtų policijos pareigūnų nurodymų pasitraukti  nuo važiuojamosios kelio dalies, nepakluso policijos pareigūnų nurodymui nutraukti neteisėtus savo veiksmus ir sėsti į policijos automobilį ir vykti į policijos įstaigą. Todėl jo veiksmai įvertinti, kaip administracinis teisės pažeidimas, numatytas ATPK  187 str. 2 d.

Trakų r. apylinkės teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius