-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubausti energetikus terorizavę vagišiai

Už niekingus darbelius nuteisti elektros energijos ir transformatorinės alyvos vagišiai, siautėję Tauragės, Kelmės bei Šilalės rajonuose.
Elektra
Elektra / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Energetika Vagystė

Bendrovės specialistai nuolat dirba siekdami užkirsti kelią elektros energijos, transformatorinės alyvos bei spalvotųjų metalų vagystėms bei išsiaiškinti jų kaltininkus. Nuo vagišių kenčia ne tik elektrą tiekianti bendrovė, bet ir gyventojai – išleidus alyvą iš transformatorių nutraukiamas elektros energijos tiekimas klientams. Sutrinka įprastas gyvenimo ritmas, jie patiria nuostolių, teigiama pranešime spaudai.

Dviejų metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant 2 metams, nuteistas Tauragės r., Batakių k. gyventojas Darius Visockis. Jis energetikus terorizavo Tauragės, Kelmės bei Šilalės rajonuose, iš viso įvykdė 22 vagystes. Jų metu pagrobė daugiau kaip 3 tonas transformatorinės alyvos bei nepataisomai sugadino 6 transformatorius. D. Visockis privalės bendrovei atlyginti daugiau kaip 33 tūkstančius litų žalos.

Už elektros energijos vagystę laisvės apribojimu vieneriems metams bei įpareigojimu atlyginti padarytą žalą nuteistas Tauragės rajono gyventojas Romualdas Ragauskas. Jis neteisėtai buvo prisijungęs laidą prie elektros oro linijos. Padaryta žala siekia daugiau kaip tūkstantį litų.

Nors vagišiai anksčiau ar vėliau būna sučiupti, o jų nusikaltimai atskleidžiami, ilgapirščių tai neatbaido rizikuoti. Susirūpinimą kelia ir tai, jog elektros energiją grobsto įmonių savininkai. Kovo pradžioje akcinės bendrovės „VST“ specialistai išaiškino, jog Artūro Spirgio personalinėje įmonėje, esančioje Neringoje, vagiama elektros energija. Nuo įvadinio kabelio padaryta atšaka po namo pamatais, apeinant elektros apskaitos prietaisą, pajungta į vidinį tinklą. Vogtą elektros energiją A.Spirgis naudojo ir žuvies apdirbimo reikmėms. Padaryta žala bendrovei siekia 124 tūkst. Lt.

Kovojant su transformatorinės alyvos, spalvotojo metalo ar elektros energijos vagišiais ypač svarbu būti pilietiškiems: pamačius elektros energijos, kabelių ar alyvos vagystes iš karto pranešti pasitikėjimo telefonu 8 800 20204.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius