-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nufilmuota, kad iš klaipėdietės pagrobto „Opel Astra“ policija iki avarijos pavyti neturėjo šansų

Klaipėdoje iš moters pagrobęs automobilį „Opel“ įtariamasis jame ir žuvo. Policijos paviešintame vaizdo įraše matyti, kad pareigūnai nespėjo vytis opelį pagrobusio ir avarijoje žuvusio vairuotojo. 23 metų žuvusysis mažiau nei prieš savaitę paleistas iš Pravieniškių pataisos namų, iki šiol jis teistas jau 5 kartus.

Kovo 3 d. apie 7.54 val. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, prie I.Simonaitytės gatvėje esančio vaikų darželio, vyras, panaudojęs smurtą  prieš 1983 m. gimusią moterį, pagrobė automobilį „Opel Astra“, pagamintą 1999 metais, su nukentėjusiosios asmeniniais daiktais, tarp kurių buvo ir mobiliojo ryšio telefonas. Pagal šį faktą pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 180 str. (plėšimas) 1 d.

07.55 val. į įvykio vietą buvo išsiųsti keturi policijos ekipažai. Atvykus į ją nustatyta, kad moteriai, prie lopšelio-darželio įlipus į minėtą automobilį ir jį užsivedus, pro galines dureles į  saloną įsėdęs jai nepažįstamas vyras sugriebė už kaklo ir pradėjo smaugti bei pareikalavo atitraukti rankinę.

Nukentėjusiajai nurodžius, kad rankinėje yra tik telefonas ir galima jį pasiimti, užpuolikas pareikalavo persėsti į priekinę keleivio sėdynę, tačiau ji iššoko iš automobilio. Tuo tarpu užpuolikas persėdo į vairuotojo sėdynę ir pagrobė automobilį su moters asmeniniais daiktais.

Policijos pareigūnai nustatė, kad vėliausiai automobilis buvo pastebėtas Liubeko-Smiltelės gatvių sankryžoje, pasakojama Klaipėdos policijos atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Klaipėdos apskrities VPK budėtojas pagal nukentėjusiosios mobiliojo ryšio telefono numerio siunčiamą signalą nustatė, kad telefonas veikia Dituvos sodų teritorijoje. Tęsiant paiešką, vienas iš policijos ekipažų kelyje Klaipėda–Šilutė, ties „Trevenos“ degaline, pastebėjo ieškomą automobilį. Persekiojant jis dideliu greičiu išvažiavo iš degalinės ir prieš eismą įvažiavo į Klaipėdos-Šilutės kelią bei vėl dideliu greičiu važiavo Klaipėdos link.

15min žiniomis, pareigūnai po gaudynių prasitarė, kad vijosi bėglį net 170 km/val. greičiu, tačiau net ir toks lėkimas neleido išlaikyti jiems opelio akiratyje. 

Apie 08.35 val. įtariamasis nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į miškavežio „Volvo“, vairuojamo 1979 m. gimusio vyro, galinę dalį ir žuvo.

Nustatyta įtariamojo užpuoliko asmenybė: tai 1992 m. gimęs klaipėdietis, tos pačios gatvės, kurioje padarytas nusikaltimas, gyventojas.

Jis nevedęs, nedirbantis, teistas 5 kartus dėl vagysčių ir plėšimų, pastarąjį (ir paskutinį...) kartą – 2010-10-04 pagal LR Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. (dėl stambios vagystės), mažiau nei prieš savaitę paleistas iš Pravieniškių pataisos namų-atviros kolonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius