Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Nufilmuota, kaip bebaimiai kelių ereliai prieš traukinį kerta geležinkelio pervažą

Kiekvienais metais Europos Sąjungos šalyse dėl eismo įvykių pervažose žūsta keli šimtai žmonių. Lietuvoje praėjusiais metais pervažose žuvo 5 asmenys. Šiemet įvyko 4 įvykiai, kurių metu žuvo 2 žmonės. Dėl to kelių policija kartu su geležinkeliečiais rengia specialią saugumo akciją, kurią iliustruoja filmuota medžiaga su užfiksuotais įžūlių vairuotojų pažeidimais.
Pažeidimas pervažoje
Pažeidimas pervažoje / Kadras iš filmuotos medžiagos

Birželio 3–5 dienomis Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojais skatina vairuotojus ir pėsčiuosius laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų kertant pervažas bei įspės juos apie gresiančius pavojus.

Šiemet birželio 3-oji paskelbta Tarptautine saugaus elgesio pervažose diena. AB „Lietuvos geležinkeliai“ parengti informaciniai bukletai, atšvaitai ir kepuraitės su bendrovės simbolika bus dalinami pavojingose Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių geležinkelio pervažose.

Nors šalia pavojingų pervažų pastatyti specialūs informaciniai stendai, įspėjantys pėsčiuosius ir vairuotojus apie pervažos kirtimo pavojus, pažymėtina, kad visi eismo įvykiai Lietuvos geležinkelių pervažose kyla dėl vairuotojų ir pėsčiųjų, pažeidusių Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kaltės.

VIDEO: Pažeidimai pervažoje

Dar trisdešimt pervažų yra stebimos vaizdo kameromis, dviejose Vilniaus miesto pervažose jau įdiegtos bandomosios saugos sistemos. Jos veikia Subačiaus g. ir Juodojo kelio ir Pavilnio bei Žemosios gatvių pervažose ir laiku informuoja traukinio mašinistą apie pervažoje pastebėtą kliūtį bei iki minimumo sumažina galimybę transporto priemonei pervažiuoti pervažą degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Kaip rašė 15min.lt, tarptautinės saugaus elgesio pervažose dienai paminėti pirmadienį sostinės Naujojoje Vilniuje, Pramonės gatvėje, esančioje pervažoje surengta eismo įvykio simuliacija-demonstracija, kurios metu šilumvežis susidūrė su pervažoje pastatytu manekenu. Taip „Lietuvos geležinkeliai“ norėjo priminti, kad pervažose reikia elgtis atsakingai.

VIDEO: Prieš traukinį nelaimėsi / You can't win against the train

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius