-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuota, kaip du broliai tampė nervus Ukmergės rajono policininkams

Socialiniame tinkle „Facebook“ neseniai buvo paviešinta Ukmergės rajone filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas keistas konfliktas tarp policijos pareigūnų ir kelių jaunuolių. Pastarieji ir komentuodami feisbuke, ir paties incidento įkarštyje kartojo, esą pareigūnai elgiasi neteisėtai ir apskritai be reikalo kabinėjasi. Vis dėlto istorija baigėsi dviem bylomis abiem jaunuoliams, o savo pareigas vykdžiusiems patruliams jų vadovybė jokių priekaištų nepareiškė.
Pareigūno Rimgaudo Gavėno sulaikytas nepilnametis vairuotojas
Pareigūno Rimgaudo Gavėno sulaikytas nepilnametis vairuotojas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Kai policijos patruliai sustabdė keturračiu važinėjantį nepilnametį, pastarojo suaugęs brolis netrukus įjungė mobiliojo telefono kamerą, kad vėliau galėtų paviešinti esą neteisėto pareigūnų kabinėjimosi vaizdo įrašą socialiniame tinkle. Tačiau įsismarkavusį jaunėlio gynėją vienas iš patrulių, iš pradžių demonstravęs geležinę kantrybę ir toleranciją, vėliau visgi griežtai pastatė į vietą. Abiem broliams buvo surašyti protokolai už pažeidimus.

Beprasmiško pokalbio pabaigoje šaltų nervų pritrūko ir vienam iš policininkų: „Mes nenukertinėjam – mes ne medkirčiai! Parink leksiką, kai kalbi!“

Pasijuto brolio advokatu

„Čia yra mano kiemo valda, mes nesame eismo dalyviai ir mes galime važinėti su kuo norim, kaip norim ir kiek norim!“, – įrašo pradžioje pasigirsta filmuotojo komentaras.

Tačiau pareigūnai nori išsiaiškinti tiesiogiai su jaunuoliu, apžergusiu motociklą: ar jis vairuoja legaliai, ar transporto priemonė yra registruota ir nevogta.

Savo ruožtu vyresnysis brolis ragina jaunėlį nesiaiškinti policininkams, o tiesiog apsisukti ir eiti namo.

Pareigūnus užgriūva priekaištų lavina, į šį „turgelį“ įsitraukė ir vaikinų motina.

„Vardą, pavardę pasakykit ir pažymėjimą savo pateikit, prašom!“ – komanduoti bandė vyresnis vaikinas, vienoje rankoje laikęs mobilųjį, o kitoje – atidarytą alaus skardinę.

16-mečio gynėju prisistatęs vaikinas pareigūnui sakė „tu“, o pareigūnas pasižymėjo geru tonu: „Jūs, prašau, netrukdykite.“

Tiesa, į pokalbio pabaigą, kai brolių pasipriešinimą pareigūnai jau buvo palaužę, kantrybės ir korektiškumo vienam iš policininkų pritrūko: „Mes nenukertinėjam – mes ne medkirčiai! Parink leksiką, kai kalbi!“

Ukmergės rajono policijos komisariate dėl šio įvykio buvo atliktas nuodugnus tyrimas, ir pareigūnų atstovai pateikė 15min išsamų paaiškinimą apie situaciją ir jos priešistorę.

Elgėsi įžūliai ir nepagarbiai

Sausio 17 d. socialiniame tinkle „Facebook“ buvo patalpintas video įrašas, kuriame nufilmuoti Ukmergės rajono policijos komisariato patruliai Rimgaudas Gavėnas ir Meinardas Bagdonavičius. Šie pareigūnai formino įvykį, kurio aplinkybes išdėstė tarnybiniuose pranešimuose.

VIDEO: Nufilmuota, kaip du broliai tampė nervus Ukmergės rajono policininkams

Patruliuodami Jakutiškių kaime pareigūnai pastebėjo pievoje (valstybinėje žemėje), šalia gatvės, važinėjantį keturratį be valstybinių numerių, netoliese stovėjo vaikas. Pareigūnai paprašė pateikti dokumentus, tačiau 16-metis vairuotojas jų neturėjo. Keturratį vairavęs jaunuolis bei šalia buvęs jo 26-erių metų brolis su pareigūnais elgėsi įžūliai ir nepagarbiai. Be to, 26-erių metų vaikinas tuo metu, būdamas viešoje vietoje, vartojo alkoholinį gėrimą.

Dėl Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatytų pažeidimų abiem broliams bus paskirtos administracinės nuobaudos: vienam – už vairavimą be teisių, kitam – už alkoholio vartojimą viešoje vietoje.

Ukmergės r. policijos komisariato vadovai, peržiūrėję įrašą, policijos pareigūnų veiksmuose tarnybinės veiklos pažeidimų nenustatė. Policijos komisariate oficialių skundų dėl pareigūnų veiksmų nėra gauta.

Ukmergės policija taip pat patvirtino, kad minimas nepilnametis 2016 metų rugpjūtį dalyvavo eismo įvykyje, kurio metu, įtariama, motociklu partrenkė mergaitę.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius