Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nufilmuota, kaip niokojamas Lukiškių aikštės fontanas: „Stebina šių chuliganų bukumas“

Žiemos sezonui pritaikytą ir gražiausioms metų šventėms specialiai sukurtą Lukiškių aikštės fontano stiklo ir šviesų instaliaciją įžūliai nuniokojo vandalai. Aplink Lukiškių aikštę įrengtos kameros užfiksavo visą chuliganizmo aktą, kuomet du vyrai sudaužo šviečiančią stiklinę fontano žieminę dekoraciją.
Niokojamas fontanas
Niokojamas fontanas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Iš pateikto vaizdo įrašo matyti, kad š.m. gruodžio 17 dieną, apie 23 val., du asmenys Vilniuje eidami Gedimino prospektu, šalia Lukiškių aikštės esančios čiuožyklos, pakeičia kryptį link fontano dekoracijų. Jas apžiūrėjus, vienas iš vyrų išsitraukia mobiliojo ryšio telefoną, apsidairo ir duoda signalą pradėti filmuoti, rašoma „poolservice“ išplatintame pranešime spaudai.

Antrasis netrukus ima stipriai siūbuoti ir laužti skysčiu užpildytą žieminės dekoracijos kolbą, kol ji nulūžta ir sudūžta, nuvirtusi nuo įrengto pamato.

VIDEO: Nufilmuota, kaip vandalai niokojo Lukiškių aikštės fontaną

Pasak Lukiškių aikštės fontaną įrengusios ir prižiūrinčios įmonės „Poolservice.LT“ vadovo Mantvydo Šakalio, tai įžūli nusikalstama veika.

„Mus stebina tik šių chuliganų bukumas. Įvykdžius tokį nusikaltimą, naivu tikėtis, jog nebūsi surastas. Aikštės prieigas stebi net 14 vaizdo stebėjimo kamerų. Jau nekalbant apie socialinių tinklų galią ir žmonių norą dalintis bei padėti“, – teigia fontano dekoracijos idėjos autorius.

Pasirodo, tai jau antras Lukiškių aikštės fontano žieminės dekoracijos naikinimo aktas – pirmasis įvyko dieną prieš, vos sutemus. Abiejų įvykių metu sunaikinto turto vertė siekia 3600 Eur.

Įmonė „Poolservice.LT“ prašo visuomenės nelikti abejingais ir dalintis vaizdo kamerų užfiksuotomis nusikaltimo akimirkomis. Apie įvykdytą nusikalstamą veiką pranešta Lietuvos policijai.

Lukiškių aikštės fontano žiemos dekoracijos yra išskirtinės ne tik savo apšvietimu, gebančiu sukurti 4.2 milijardų spalvų, bet ir tuo, kad apšvietimo dekoracijos veikia esant kritinei -30 C temperatūrai. Nuo gruodžio pradžios veikiantis projektas džiugins beveik visą žiemą.

„2019 metų vasario 16 d., nacionalinės šventės metu, vandens, šviesos ir stiklo dekoracijos nušvis tautinės vėliavos spalvomis“ – įspūdingą reginį žada „Poolservice.LT“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius