Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 07 /14:41

Nufilmuota, kaip pareigūnas žiauriai susidoroja su girtu Radviliškio parduotuvės lankytoju

Incidentas įvyko Radviliškio prekybos centre „Iki“ antradienio vakarą, apie 20 valandą. Nufilmuota, kaip pareigūnas grubiai „ramina“ vieną asmenį – apie dešimt kartų trenkia į galvos ar sprando sritį, girdisi elektros šoko prietaiso garsas.
Vaizdo įrašo kadras
Vaizdo įrašo kadras

Liudininkai tvirtina, kad tramdomas asmuo buvo neblaivus, o parduotuvės apsaugos darbuotojai apie įvykį nieko nekalbėjo bei pyko, kad incidentas buvo nufilmuotas.

Vaizdo įrašas paplito socialiniuose tinkluose ir buvo traktuojamas įvairiai. Vieni palaikė pareigūnus, o kiti juos smerkė.

Daugelis bandė atkreipti dėmesį į pareigūnų darbo krūvį ar jų psichologinę būklę ir tik tuomet vertinti iš pažiūros neadekvačius veiksmus.

Policijai gerai žinomas grasintojas

Šiaulių apskrities VPK atstovai pakomentavo, jog antradienio vakare buvo gautas pranešimas iš prekybos centro „Iki“, kad po prekybos salę vaikšto ir prie žmonių kabinėjasi girtas vyras.

Tris kartus teistas už viešosios tvarkos pažeidimus. Taip pat – dėl grasinimo nužudyti, asmens terorizavimo.

Pareigūnai nuvyko ir bandė jį apraminti geruoju, bet žodžiai neveikė. Vyras užsimojo smūgiuoti pareigūnui, tačiau nepataikė ir pareigūno smakro nekliudė.

Tuomet teko panaudoti specialiąsias priemones – kovinius veiksmus, elektros šoką, antrankius. Vyras sulaikytas. 23-ejų metų sulaikytajam nustatytas 1,72 promilės girtumas.

Pradėtas tarnybinis tyrimas ir aiškinamasi, ar buvo panaudotos adekvačios priemonės. Bus išnagrinėjama visa parduotuvės stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga.

Vyro biografija pareigūnams yra gerai žinoma. Jis jau iki šiol tris kartus teistas už viešosios tvarkos pažeidimus. Taip pat – dėl grasinimo nužudyti, asmens terorizavimo.

Šiuo metu sulaikytasis nevykdo įpareigojimų dėl 20 administracinių teisės pažeidimų, prie kurių po antradienio vakaro prisideda dar keletas. Taip pat manoma, kad jis nevykdė kardomosios priemonės – nesiartinti per tam tikrą atstumą iki vieno asmens.

VIDEO: Nufilmuotas pareigūno smurtas Radviliškyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius