Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukentėjusius nuo gaisro ralio mėgėjus priglaudė ugniagesiai

Šeštadienį Utenos regiono apylinkėse vyko tradicinės ralio varžybos ,,Halls Winter Rally 2012“, kurių stebėti buvo suvažiavę greičio mėgėjai iš visos Lietuvos. Adrenaliną kaitinančias lenktynes pažiūrėję 9 jaunuoliai nakčiai apsistojo Zarasų rajone, Kiemionių kaime esančioje sodyboje.
Sodyba po gaisro
Sodyba po gaisro / PAGD nuotr.

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, iškūrenę seniai nekūrentą krosnį, jaunuoliai nuėjo miegoti.

Nors name ir nebuvo dūmų signalizatoriaus, tačiau sekmadienio naktį apie 2.20 val. jaunus žmones pažadino liepsnų traškesys ir aitrūs dūmai. Besiverždamas iš degančio pastato, rankas į stiklus susipjaustė 24-erių metų vaikinas, kuriam vietoje buvo suteikta medicinos pagalba.

Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad namo išgelbėti nepavyko. Nuo ugnies išsaugota tik šalia stovinti malkinė.

Be pastogės ir asmeninių daiktų likę ralio mėgėjai nakčiai buvo priglausti Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpose.

Manoma, kad gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Dėl šios priežasties vien per praėjusią savaitę Lietuvoje kilo 28 gaisrai, kurių metu žuvo 3 žmonės, o dar 3 gyventojai buvo traumuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius