Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo gaisro nukentėjusi Alsėdžių „Carito“ darbuotoja: „Lengviau duoti, nei imti“

Penktadienio vakarą ugnis suniokojo medinį šeimos namą Alsėdžiuose, Plungės rajone. Pas kaimynus ir artimuosius prisiglaudę alsėdiškiai valo gaisravietę ir viliasi, kad su žmonių pagalba pavyks sugrįžti į savus namus Kalėdoms.
Per gaisrą Plungės rajone, Alsėdžiuose, nukentėjo šeimos namo stogas.
Per gaisrą Plungės rajone, Alsėdžiuose, nukentėjo šeimos namo stogas. / Asmeninio archyvo nuotr.

„Penktadienį buvau darbe, sūnus vienas namuose buvo. Užkūrė ugnį, po kiek laiko ėmė veikti dūmų detektoriai. Kai išbėgo į lauką, pamatė, kad jau stogas dega“, – prisiminė Alsėdžių gyventoja Lina Petrauskienė.

Atvykę ugniagesiai rado jau sproginėjančius šiferio lakštus. Iki pat sutemų gaisravietėje dirbo ugniagesiai.

Viena su dviem vaikais gyvenanti L.Petrauskienė guodėsi, kad šie metai atnešė daugybę išbandymų šeimai.

„Stogas degė atvira liepsna. Išdegė elektros instaliacija, kaminas, išdegė stogas. Tačiau tikras stebuklas, kad pirmojo aukšto kambariai net nebuvo sulieti ir daiktai išsaugoti. O juk galėjome likti visai be nieko“, – pasakojo būsto šeimininkė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad gaisro metu penktadienį išdegė 15 kvadratinių metrų stogo plotas, mansardos patalpos, apdegė medinės perdangos.

Ji džiaugėsi, kad tuo metu namuose nebuvo mažosios dukters.

Viena su dviem vaikais gyvenanti L.Petrauskienė guodėsi, kad šie metai atnešė daugybę išbandymų šeimai.

„Skyrybos, turėjau sveikatos problemų, dirbti negalėjau. O dabar dar ir šitas išbandymas. Dirbu „Carite“, kur mes rūpinamės bėdų prispaustais. Tačiau pasakysiu – duoti yra žymiai lengviau nei imti“, – atviravo žemaitė. Tačiau pripažįsta – be paramos sugrįžti į savo namus jai nepavyktų greit.

Šiuo metu ji glaudžiasi pas kaimynus. Alsėdiškė jau sulaukė bendruomenės narių paramos: kas pasisiūlė patalkininkauti prie darbų, kas žada duoti medienos, paaukota ir šiek tiek pinigų. „Oi, niekaip...“, – paklausta, ar pavyktų susitvarkyti savo jėgomis, nedaugžodžiavo L.Petrauskienė.

Padėti alsėdiškiams iki Kalėdų sugrįžti į namus galima paremiant L.Petrauskienės šeimą finansiškai. Jos sąskaitos numeris LT177300010090266398, gavėjas – Lina Petrauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius