Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo lenkų pareigūnų sprunkantis bėglys įkliuvo Kalvarijos pasieniečiams (nuotraukos)

Prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai aptiko likimo valiai paliktą automobilį, kuriame rasta neteisėtai gabentų rūkalų.
Apgadintas bėglių automobilis
Apgadintas bėglių automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Cigaretės bėglių automobilyje
VSAT nuotr./Cigaretės bėglių automobilyje

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai gavo pagalbos prašymą iš kolegų Lenkijoje. Šios šalies Seinų užkardos pareigūnai pranešė, kad Lenkijos teritorijoje stabdomas nestojo lengvasis automobilis Hyunday Lantra. Taip pat pranešta, kad mašiną buvo mėginama stabdyti ant kelio patiesta dygliuota juosta, vadinamuoju „ežiu“, tačiau automobilis apsisuko ir nuvažiavo Lietuvos teritorijos link.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai tuoj pat pradėjo bėglio paiešką. Į pagalbą buvo pasitelkti ir rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai.

Po pusvalandžio nuo pranešimo gavimo VSAT pareigūnai minėtą Hyunday aptiko likimo valiai paliktą ties Kalvarijos savivaldybės Sangrūdos kaimu, už maždaug 7 kilometrų nuo valstybės sienos. Nustatyta, kad trys transporto priemonės ratai buvo pradurti, manoma, važiuojant per lenkų pasieniečių patiestą „ežį“. Užrakintoje mašinoje asmenų ir įtartinų daiktų nebuvo matyti.

VSAT nuotr./Cigaretės bėglių automobilyje
VSAT nuotr./Cigaretės bėglių automobilyje

Prie automobilio buvo palikta sargyba, kuri netrukus sulaikė privažiavusį BMW automobilį ir juo vykusius tris vyrus.

Netrukus išsiaiškinta, kad BMW vairavo 27-erių Kalvarijos savivaldybės gyventojas. Kartu su juo vyko ten pat gyvenantys 26-erių ir 23-ejų vyrai. Pastarasis neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų.

BMW apžiūros metu bagažinėje pasieniečiai aptiko tris lengvojo automobilio ratus. Kalvarijiečiai prisipažino, kad vyko pakeisti pradurtų Hyunday padangų. 26-erių vyras taip pat prisipažino vairavęs šį automobilį ir nestojęs stabdomas Lenkijos pasieniečių.

Jis pats atrakino likimo valiai paliktą Hyunday. Po užtiesalu jo bagažinėje bei abiejų po užvalkalais priekinių sėdynių atlošuose VSAT pareigūnai rado 300 pakelių cigarečių „Golden Gate“ ir „Viceroy“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą kalvarijiečiui pradėta administracinė teisena bei įteiktas šaukimas atvykti į Marijampolės rajono apylinkės teismą, kuris nagrinės jo bylą. Vyrui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt ir automobilio konfiskavimas.

23-ejų Kalvarijos gyventojas, pasienio ruože buvęs be asmens dokumentų, įspėtas administracine tvarka.

Automobilis Huynday Lantra ir rūkalai laikinai saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius