Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pareigūnų bėgęs šiaulietis melavo, kad jo automobilį vairavo vagys

Automobilį girtas vairavęs ir nestojęs pareigūnams šiaulietis, norėdamas išvengti atsakomybės, įklampino save melo liūne. Pareigūnai įrodė, kad 25 metų A.J. girtas vairavo automobilį, bėgo nuo pareigūnų, o po to melagingai pranešė, kad automobilis pavogtas.
Melas
Melas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Liepos 2-ąją vaikinas kreipėsi į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato  Operatyvaus valdymo skyrių ir pranešė, kad naktį buvo pavogtas Lyros g. stovėti paliktas jo tėvui priklausantis automobilis „Chrysler New Yorker“ .

Tyrimą pradėję pareigūnai greit išsiaiškino, kad tai – tas pats automobilis, kuris naktį nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir pabėgo. Vėliau šis automobilis buvo rastas be vairuotojo ir keleivių Bačiūnų gatvėje. Tokia informacija kėlė įtarimą, kad nuo policijos pareigūnų spruko pats pareiškėjas.

A.J. buvo įspėtas dėl atsakomybės už melagingą pranešimą, tačiau jis užsispyręs tvirtino, kad automobilis tikrai pavogtas. Šiaulietis nenutuokė, kad tą vakarą jis buvo patekęs į neuniformuotų pareigūnų akiratį, akylai stebimas ir jo elgesys fiksuojamas.

Liepos 1-ąją, prieš vidurnaktį, civiliai vilkintys kriminalinės policijos pareigūnų funkcijas vykdantys pareigūnai pastebėjo, kad automobilyje „Chrysler New Yorker“, stovinčiame Lyros gatvėje, yra geriamas alkoholis. Netrukus šis automobilis pajudėjo.

Automobilį stebėję pareigūnai nuvažiavo paskui ir mieste dirbantiems uniformuotiems kolegoms skubiai perdavė informaciją apie galimai neblaivų vairuotoją. Patrulių stabdomas „Chrysler New Yorker“ nestojo ir nuo pareigūnų paspruko. Šį automobilį stebėję neuniformuoti kriminalistai atpažino, kad pareiškimą dėl vagystės parašęs ir prie automobilio vairo girtavęs, o vėliau jį vairavęs vaikinas  yra tas pats asmuo.

Turėdami tokius duomenis, tyrėjai kreipėsi į bylą kontroliuojantį prokurorą, kad tyrimas dėl vagystės būtų nutrauktas ir pradėtas kitas tyrimas – dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. A.J. prisipažino, kad automobilį vairavo išgėręs alkoholio, vėliau stabdomas nestojo bei melagingai pranešė apie automobilio vagystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius