Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasieniečių sprukęs vairuotojas mėgino padegti savo automobilį

Šilutės rajone pasieniečių stabdomo įtartino automobilio vairuotojas sprukdamas pervažiavo dygliuotą stabdymo juostą, vėliau bandė padegti automobilį ir pasislėpė miške, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Pasieniečiai aptiko „Subaru“ pradurtomis padangomis likimo valiai paliktą šalikelėje, iš mašinos salono rūko dūmai.
Pasieniečiai aptiko „Subaru“ pradurtomis padangomis likimo valiai paliktą šalikelėje, iš mašinos salono rūko dūmai. / VSAT nuotr.

Penktadienį naktį VSAT Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai pasienyje su Rusija, ties Šilutės rajono Girininkų kaimu, pastebėjo įtartiną automobilį, važiuojantį Nemuno link.

VSAT pareigūnams tarnybiniu visureigiu artėjant jo link, automobilio „Subaru Legacy“ vairuotojas apsuko savo transporto priemonę ir dideliu greičiu nuvažiavo į Lietuvos gilumą. Manoma, kad apie pasieniečių ekipažą jam pranešė kur nors netoliese pasislėpę žvalgai.

Sprunkantį „Subaru“, prie kurio buvo pritvirtinti prancūziški registracijos numeriai, pasieniečiai patikrinti stabdė ties Šilutės rajono Paleičių kaimu, tačiau jo vairuotojas ignoravo reikalavimą sustabdyti transporto priemonę ir padidino greitį.

Tolėliau buvęs VSAT pareigūnas ant kelio patiesė vadinamąjį „ežį“ – dygliuotą priverstinio stabdymo juostą. Automobilis ją pervažiavo ir nurūko toliau. Už maždaug 5 kilometrų pasieniečiai aptiko „Subaru“ pradurtomis padangomis likimo valiai paliktą šalikelėje. Iš mašinos salono rūko dūmai. Manoma, kad nuo VSAT pareigūnų sprukęs automobilio vairuotojas, supratęs, kad toliau važiuoti pradurtomis padangomis negalės, transporto priemonės salone padegė kelis skudurus. Juos pasieniečiai išmetė iš automobilio ir čia pat užgesino.

Automobilyje, iš kurio buvo išimtos galinės sėdynes, daugiau nieko įtartino nerasta. Įtariama, kad šia mašina planuota gabenti kontrabandą.

„Subaru Legacy“ laikinai saugoma Vileikių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius