Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasieniečių sprukusiam ir po gaudynių sulaikytam rūkalų kontrabandininkui gresia solidžios baudos

Vilniaus rajone pasieniečiai po trumpų gaudynių sulaikė lengvąjį automobilį vairavusį vyrą, kuris, kaip gabeno kontrabandinių rūkalų krovinį.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Užtilčių kaimu patikrinti stabdė lengvąjį automobilį „Volvo 850“. Jo vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštiems VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti, nepaisė garso bei šviesos signalų ir padidinęs greitį spruko.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Bėglį pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu ir jį sulaikė už poros kilometrų. Paaiškėjo, kad gaudynių metu perkaito „Volvo 850“ variklis, tad šią mašiną vairavusiam vyrui nebeliko nieko kito, kaip tik sustoti šalikelėje.

Nustatyta, kad mašiną vairavo 48 metų Vilniaus gyventojas. Patikros metu mašinos bagažinėje ir salone pasieniečiai aptiko 9 juoda polietileno plėvele aptrauktas ir lipnia juosta apklijuotas dėžes. Jose rasti 4 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Fest 7“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai Vilniaus gyventojui pradėjo dvi administracinių bylų teisenas. Už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę vairuotojui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų, o už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jis bus baudžiamas bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis, kuriuo buvo gabenamas neteisėtas krovinys.

Vyras po apklausos paleistas. Jo automobilis bei rūkalai laikinai saugomi Kenos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius