Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasieniečių sprukusiems girtiems vilkaviškiečiams gresia baudų virtinė

Šakių rajone VSAT pareigūnų reikalavimų sustoti nepaisęs neblaivus mašinos vairuotojas spruko į artimiausią sodybą. Čia sulaikymo metu irgi neblaivus automobilio keleivis įsivėlė į konfliktą su pasieniečiais, todėl vyrą teko tramdyti antrankiais.
Antrankiai
Antrankiai / VSAT nuotr.

Trečiadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pareigūnai pasienyje su Rusija ties Šakių rajono Šilgalių kaimu patikrinimui stabdė lengvąjį automobilį „Volkswagen Golf“. Mašinos vairuotojas nepakluso uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir pasuko į artimiausią Šilgalių kaimo sodybą.

Bėgliui iš paskos atvykę pasieniečiai automobilio vairuotojo paprašė pateikti asmens bei transporto priemonės dokumentus. Toks VSAT pareigūnų reikalavimas supykdė mašinos keleivį – jis ėmė užgaulioti savo pareigas vykdžiusius pasieniečius, plūdosi necenzūriniais žodžiais, stumdėsi bei priešinosi sulaikomas. Vyrą teko tramdyti fizine jėga bei antrankiais.

Įtarę, kad abu automobiliu vykę asmenys yra neblaivūs, pasieniečiai iškvietė policijos ekipažą. Mašiną vairavęs 33 metų Vilkaviškio rajono gyventojas į alkoholio tikrintuvą pripūtė 1,57 promilės. Tame pačiame rajone gyvenantis vienmetis keleivis, priešinęsis pasieniečiams, taip pat buvo neblaivus. Jam nustatytas 0.56 promilės girtumas.

Dabar abiem vyrams gresia rimti nemalonumai. VSAT praneša, kad mašinos vairuotojui policijai teks aiškintis dėl transporto priemonės vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

Dvi administracines teisenas pradėjo ir pasieniečiai. Vairuotojui gresia bauda iki 3 tūkst.. iki 4 tūkst. litų dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimams sustabdyti transporto priemonę.

Mašinos keleivis, kurį pasieniečiams teko raminti surakinant antrankiais, turės atsakyti už teisėtų VSAT pareigūnų nurodymų bei reikalavimų nevykdymą. Sprendimą šioje byloje priims Šakių rajono apylinkės teismas, kuriam bus perduota surinkta tyrimo medžiaga. Už tai gresia bauda nuo 300 litų iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Atlikus visus formalumus Vilkaviškio rajono gyventojai paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius