Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasieniečių sprunkantis bėglys įklimpo pievoje

Šalininkų rajone pasieniečiai vaikėsi nuo jų sprukusį lengvąjį automobilį, kuriuo, kaip paaiškėjo vėliau, gabentos cigaretės. Sučiuptą vairuotoją pasieniečiams teko surakinti antrankiais.
Antrankiais surakintas bėglys
Antrankiais surakintas bėglys / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad sekmadienį ryte VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos patruliai ties Šalčininkų rajono Petroškų kaimu patikrinti stabdė lengvąjį automobilį Renault Laguna.

Mašinos vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo Pėpių kaimo link.

Bėglį pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu. Už maždaug 500 metrų ties Pėpių kaimu Renault vairuotojas mėgino važiuoti miško proskyna, kuria eina elektros laidai, tačiau įklimpo pievoje ir sustojo.

Sulaikymo metu mašiną vairavęs vyras mėgino sprukti, tačiau buvo sulaikytas ir surakintas antrankiais.

Paaiškėjo, kad nuo VSAT pareigūnų nesėkmingai sprukti mėgino 38 metų Vilniaus gyventojas. Jis prie vairo sėdo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Vyriškio vairuoto automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko 3 tūkst. 400 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“. Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo vyrui pradėta administracinė teisena. Vilniečiui taip pat teks atsakyti už tai, kad atsisakė paklusti VSAT pareigūnų reikalavimams ir nesustabdė savo transporto priemonės.

Jis perduotas Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie priims sprendimą dėl nuobaudos skyrimo už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės.

Automobilis Renault Laguna ir cigaretės laikinai saugomi G. Žagunio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius