Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuo šiol oro erdvė virš Alytaus ir Kybartų pataisos namų „dronams“ nepasiekiama

Liepos 14 d. Alytaus pataisos namuose ir Kybartų pataisos namuose buvo paleista radijo ryšio trukdymo įranga, skirta blokuoti bepiločių skraidyklių („dronų“) valdymą.
„Topo centras“ pirmieji Lietuvoje pradėjo pristatinėti prekes dronu
Asociatyvi iliustracija: dronas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo šiol dar dviejuose pataisos namuose bus gerokai sunkiau draudžiamais būdais perduoti nuteistiesiems mobiliuosius įrenginius, narkotines ar psichotropines medžiagas bei kitus draudžiamus turėti daiktus.

Bepiločių skraidyklių ryšio blokavimo įranga ir jos diegimas Alytaus pataisos namuose kainavo 22,5 tūkst. eurų, Kybartų pataisos namuose – 25 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų perdavimas į laisvės atėmimo vietų įstaigas nuolatos neramina ten dirbančius pareigūnus. Nuolatinės kratos, draudžiamų daiktų permetimų, peršovimų perėmimas, įeinančių į įstaigą ir išeinančių iš jos asmenų bei giminių patikra, ir kitos prevencinės priemonės nėra visiškai efektyvios dėl šiuo metu įkalinimo įstaigose esančių bendrabučio tipo patalpų, kuriose gyvena bausmę atliekantys asmenys. Tikimąsi, kad įdiegus mobilaus ryšio bei „dronų“ radijo ryšio blokavimo įrangas, sumažės į pataisos namus patenkančių draudžiamų daiktų kiekis.

Š. m. birželio mėnesį „dronų“ ryšio blokavimo įranga buvo įdiegta ir jau sėkmingai veikia Marijampolės pataisos namuose. Ateityje planuojama panašią įrangą diegti ir kitose įkalinimo įstaigose.

Šiuo metu laisvės atėmimo vietų įstaigose yra 6 655 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius