-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo teisingumo pabėgęs lietuvis be akies Londone rado likimo draugą ir naudojosi jo dokumentais

Ketvirtadienio naktį į Lietuvą po ilgų paieškos metų konvojuotas vyras (gim. 1968 m.), pasislėpęs nuo bausmės atlikimo, kaltinamas ir įtariamas nusikaltimų padarymu.
Dainius Antanaitis
Asociatyvi iliustracija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Pastarojo paieška paskelbta dar 2013 m. rudenį, kuomet jis pasislėpė nuo Kauno, Vilniaus bei Šiaulių Teismo nuosprendžių. Vyras kaltinamas įvykdęs nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 25 str. (bendrininkavimas), 182 str. (sukčiavimas), 203 str. (neteisėta juridinio asmens veikla) bei 300 str. (dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu).

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams, vykdantiems asmenų paieškas, surinkus pakankamai duomenų, kad asmuo galimai slapstosi užsienio valstybėse, 2016 m. buvo išduotas Europos arešto orderis, paskelbta tarptautinė paieška.

Nors vyras gudriai bandė slėptis nuo pareigūnų, pasikeičiant asmens tapatybės dokumentus, 2018 m. jis buvo sulaikytas Londone. Kaip paaiškėjo, neturintis dešiniosios akies, jis susirado lietuvį vyrą (gim. 1965 m.), neturintį kairiosios akies, ir galimai įsigijo ir naudojosi jo asmens tapatybės dokumentais, taip siekiant nuslėpti tikrąją savo tapatybę.

Pasinaudojęs teise apskųsti priimtą sprendimą dėl išdavimo Lietuvai, jis buvo paleistas už užstatą, tačiau 2019 m. Jungtinės Karalystės kompetentinga institucija priėmė sprendimą visgi išduoti jį Lietuvai. Šiąnakt pareigūnai konvojavo vyrą į Lietuvą. Vyrui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius