-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo teisingumo pasislėpęs kaunietis bandė emigruoti su suklastotais dokumentais

Pasieniečiai neleido iš Lietuvos pasprukti nusikaltimo padarymu įtariamam kauniečiui. Teisingumo vengęs vyras nemalonumų prisidarė dar daugiau: jis pasienio tikrinimo metu pateikė suklastotą dokumentą.
Įtariamai suklastotų dokumentų patikra
Asociatyvi iliustracija / VSAT nuotr.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Rygos per Lietuvą į Vokietijos miestą Kelną vykusį maršrutinį autobusą „Setra“.

Vairuotojo ir daugumos keleivių dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnus sudomino vieno vyro ištiestas vairuotojo pažymėjimas. Netrukus nustatyta, kad 21 metų lietuviui išduotas dokumentas yra suklastotas. Dar vieną klastotę, lietuvišką asmens tapatybės kortelę, pasieniečiai rado vyro piniginėje.

Padirbtus dokumentus turėjusį keleivį VSAT pareigūnai išlaipino iš autobuso ir apklausė.

Paaiškėjo, jog klastotėmis apsirūpino 21-erių Kauno gyventojas. Pasieniečiai operatyviai nustatė, kad šis vyras turi nemalonumų su teisėsauga ir nuo praėjusių metų lapkričio yra ieškomas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų. Jis įtariamas nusikaltimo padarymu.

Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą Kauno gyventojui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vyras po apklausos uždarytas į areštinę, o apie jo sulaikymą pasieniečiai pranešė ir paieškos iniciatorei, Kauno policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius