Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo vokiečių policijos pasprukęs įtariamasis suimtas Klaipėdoje

Į teismą Vokietijoje, Baden Badeno mieste su antrankiais atvesdintas klaipėdietis sugebėjo pasprukti nuo jį lydėjusio ginkluoto pareigūno, grįžti į Lietuvą, čia slapstytis beveik metus laiko, tačiau šių metų birželio 10 d. uostamiesčio policijos pareigūnų buvo sulaikytas ir trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme suimtas.
Kauno tardymo izoliatorius
Areštinė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Teismas, patenkinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorės  pareiškimą dėl kardomosios priemonės skyrimo, leido 25 m. klaipėdietį R. N. suimti  trims mėnesiams. 

R. N. suimtas pagal šių metų vasario 11 d. Vokietijos Federacinės Respublikos Baden  Badeno prokuratūros išduotą Europos arešto orderį. 

Artimiausiu metu Vilniaus apygardos teisme bus sprendžiamas klausimas dėl įtariamojo  perdavimo Vokietijos Federacinei Respublikai. 

Klaipėdietis įtariamas Vokietijoje įvykdęs šešias nusikalstamas veikas: praėjusių  metų rugpjūčio 3-13 dienomis Baden Badeno mieste pavogęs įvairių daiktų (automobilio  navigacinę įrangą, vieną mobilųjį ir du išmaniuosius telefonus, dviratį, paklodę),  taip pat įsibrovęs į du automobilius, išdauždamas jų langus. 

„Klaipėdiečio Vokietijoje padarytos nusikalstamos veikos atitinka mūsų Baudžiamojo  kodekso 178 str. 1 ir 2 dalyse numatytas veikas (vagystė), už tai Lietuvoje jis  galėtų netekti laisvės  6 metams. Vokietijoje tokio pobūdžio nusikaltimai  įvardijami kaip vagystė sunkinančiomis ir ypač sunkinančiomis aplinkybėmis, siekiant  užsitikrinti sau pajamas, ir už tai Vokietijos Federacinės Respublikos baudžiamasis  kodeksas numato maksimalią 10 metų laisvės atėmimo bausmę“, – sakė teisme suimant  įtariamąjį klaipėdietį dalyvavusi prokurorė Rasa Morenienė. 

Už vagystes ir svetimo turto sugadinimą 2009 m. pabaigoje Klaipėdos miesto apylinkės  teismo nuosprendžiu R. N. jau buvo teistas 1 m. ir 3 mėn. laisvės apribojimo bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius