-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo VSAT pareigūnų sprukę bėgliai gabeno, įtariama, vogtą dyzeliną

Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai sulaikė tris nuo jų automobiliu bandžiusius pasprukti Vilkaviškio rajono gyventojus. Įtariama, kad jie gabeno vogtą dyzeliną.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienio naktį VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio miestelyje, pasienio su Rusija ruože, patikrinimui stabdė automobilį Volkswagen Golf.

Jo vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui, pravažiavo pro šalikelėje stovėjusius pasieniečius ir jų tarnybinį visureigį bei padidinęs greitį spruko. Pasieniečiai pradėjo persekiojimą, kuris truko apie kilometrą. Kudirkos Naumiestyje prieš vieną sankryžą Volkswagen Golf sustojo, o trys jame buvę asmenys bandė pabėgti. Tačiau atskubėję VSAT pareigūnai juos sulaikė.

Paaiškėjo, kad mašiną vairavo 18-metis Vilkaviškio rajono gyventojas. Kartu važiavo dar du to paties rajono gyventojai – 17-metis ir 20-metis.

Iš automobilio salono sklido aštrus degalų kvapas. Pasieniečiai mašinoje aptiko 5 talpas, kuriose buvo apie 100 litrų dyzelino. Vėliau paaiškėjo, kad šie degalai, įtariama, naktį buvo vogti juos išpumpuojant iš netoliese esančios vienos bendrovės ūkio technikos. Pasieniečiai sustabdytame automobilyje dar rado naudotą traktoriaus kuro siurblį, kuris, įtarta, taip pat gali būti vogtas.

Vilkaviškio rajono gyventojus, jų automobilį ir degalus Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai perdavė iškviestiems Vilkaviškio rajono policininkams, kurie vykdo tolesnį tyrimą.

Be to, užkardos pasieniečiai vairuotojui už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėjo administracinę teiseną. Už tai jaunuoliui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius