Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuo vyrų smurto moteris gelbsti ir išdalinti pagalbos mygtukai

Klaipėdos apskrities policija, nuolat fiksuodama smurto artimoje aplinkoje atvejus, dažnai – ir pasikartojančius, primena, kad vienas iš skubios pagalbos gavimo būdų yra smurto aukoms policijos išduodami pagalbos mygtukai.
Pagalbos mygtukas
Pagalbos mygtukas / Klaipėdos VPK nuotr.

Kai kurios Klaipėdos apskrities gyventojos, patiriančios savo sutuoktinių ar sugyventinių smurtą, jais naudojasi, tačiau dauguma moterų ir merginų tokios elektroninės priemonės dar atsisako.

Jei potenciali smurto auka turi skubios pagalbos įrenginį, policijos budėtojai, jam suveikus, iš karto žino, kur vyksta smurtas. Be to, kol šis mygtukas nuspaustas, jie girdi aplinkos, iš kurios kviečiama pagalba, garsus. Budėtojai nedelsdami siunčia policijos ekipažą į patį skubiausią, vadinamosios A kategorijos, įvykį, į kurį atvykstama ne vėliau nei per 12 minučių.

Klaipėdos apskrities VPK prižiūrimoje teritorijoje, pirmųjų sausio dienų duomenimis, išdalinti 23 pagalbos mygtukai. Praėjusių metų spalį smurto namuose bijantys gyventojai jų buvo paėmę 17. Taigi per 2017 m. spalio – gruodžio mėnesius Klaipėdos apskr. VPK išduoti dar 6 pagalbos iškvietimo elektroniniai įrenginiai.

Keisčiausia situacija yra susidariusi Klaipėdos mieste, kur Miesto policijos komisariato pareigūnai nuolat siūlo nukentėjusiosioms ar nukentėjusiesiems skubios pagalbos mygtukus, bet visais atvejais smurtą patyrusieji jų atsisako.

Skuodo rajone išnykus poreikiui visi skubios pagalbos mygtukai grąžinti policijai ir šiuo metu yra neaktyvūs. Kretingos rajone ir Klaipėdos rajone grąžinta po vieną elektroninį įrenginį. Daugiausiai pagalbos mygtukų mūsų apskrityje šiuo metu yra išdavę Klaipėdos ir Plungės rajonų policijos komisariatų pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius