Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11 /18:14

Nuogos moters įrašą nutekinęs policininkas – atleistas, bet tai ne didžiausia jo problema

Vilniaus apskrities policijoje atliktas tarnybinis patikrinimas dėl nutekinto nuogos moters įrašo, daryto komisariato kieme. Atrastas kaltininkas atleistas iš tarnybos, bet jam gresia ir didesni nemalonumai – šiuo metu jo atžvilgiu vyksta ikiteisminis tyrimas pagal 2 Baudžiamojo kodekso straipsnius. Apie savo atleidimą patrulis sužinojo socialiniame tinkle, būdamas tarnyboje.
Vaizdo įrašo kadrai
Vaizdo įrašo kadrai

Sostinės Imuniteto valdybos Vidaus tyrimų skyriuje atlikus tarnybinį patikrinimą nustatyta, kad pareigūnas, tarnybos metu vykdydamas tarnybines funkcijas, nesilaikė Vaizdo stebėjimo priemonėmis užfiksuotų vaizdo duomenų tvarkymo policijos įstaigose taisyklių.

Pareigūno veiksmai įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl, vadovaujantis Vidaus tarnybos statuto 72 str. 1 d. 7 p. (jei savo poelgiu pažemino pareigūno vardą), jis atleistas iš vidaus tarnybos.

Atleisto pareigūno vidaus tarnybos stažas – 12 metų 2 mėnesiai 9 dienos.

Tačiau tai ne vienintelė ir turbūt ne pati didžiausia buvusio pareigūno problema: šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d. (Piktnaudžiavimas) ir 168 str. 1 d. (Neteisėtas informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimas ar panaudojimas).

Šiuose straipsniuose numatyta bauda, areštas, o maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų.

„Kadangi Tarnybinio patikrinimo medžiaga bus prijungta prie atliekamo ikiteisminio tyrimo, todėl daugiau detalių ar komentarų šioje stadijoje pateikti negalime. Dėkojame už supratimą“, – skelbia Vilniaus apskrities policija.

15min primena, kad sausio 19 dieną viešumoje atsidūrė policininko darytas vaizdo įrašas su nuoga moterimi.

Pareigūnai įpareigoti daryti tokių situacijų vaizdo įrašus, kad vėliau būtų išvengta konfliktų ir interpretacijų. Visgi tokios tarnybinės medžiagos atsiradimas viešumoje – skandalingas ir nepriimtinas.

Kaip aiškino Vilniaus apskrities policijos atstovai, moteris buvo sulaikyta po avarijos, ji įtariama buvusi apsvaigusi, bet atsisakė tikrintis girtumą.

Vairuotoja buvo įsodinta į pareigūnų automobilį, kur išsirengė nuogai, o nuvežta į komisariatą atsisakė apsirengti.

Pareigūnams nepavykus susikalbėti su ja, moteris buvo perduota medikams. Vėliau su 15min redakcija susisiekusi, vaizdo įraše užfiksuotos vairuotojos seserimi prisistačiusi moteris tvirtino, kad artimoji serga psichine liga.

Kol kas policija nepaneigia ir nepatvirtina šių aplinkybių, dėl avarijos taip pat vis dar vyksta ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskrities policijos atstovų teigimu, įraše užfiksuota moteris ar artimieji dėl vaizdo įrašo nutekinimo dar nesikreipė su skundais.

Pagal galiojančią tvarką, atleidimo diena yra paskutinė darbo diena. Pareigūnas verdiktą savo atžvilgiu sužinojo būdamas tarnyboje.

Antradienio pavakarę lrytas.lt pranešė, kad apie savo atleidimą dabar jau buvęs vyriausiasis patrulis P.K. sužinojo per „Facebook“, būdamas darbe. Tuo metu, kai žiniasklaida į pirmąsias vietas kėlė Vilniaus apskrities VPK pranešimą, kad pareigūnas yra atleidžiamas, jis toliau vyko į iškvietimus ir gaudė pažeidėjus. Įsakymas dėl atleidimo jam buvo įteiktas tik antradienį popiet.

„Atleidimo diena yra paskutinė darbo diena“, – antradienio vakarą 15min patikslino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja. Kitaip tariant, kad antradienį patrulis P.K. atėjo į darbą, yra logiška, priešingai – jei būtų jau nedirbęs, gautų pravaikštą.

Vienintelis procedūrinis nesklandumas šiuo atveju buvo nebent tai, kad policija pirmiau išplatino viešą pranešimą, o tik po to įteikė pasirašyti dokumentą pačiam pareigūnui.

Vilniaus VPK duomenimis, įsakymas dėl atleidimo buvo pasirašytas vasario 10 d., tačiau dokumentams „suvaikščioti“ per elektroninę dokumentų valdymo sistemą reikia šiek tiek laiko, tad pačiam patruliui jų įteikti išvakarėse dar nebuvo galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius